Eén-op-één gesprekken.
Eén-op-één gesprekken. Foto: Gerd Altmann

Alleen selecte groep inwoners krijgt alsnog één-op-één gesprek over deal De Regt

Gemeente de regt

DRONTEN - De gemeente Dronten hield vorige maand een inloopavond over de deal met de familie De Regt. Alhoewel de naam ‘inloopavond’ anders doet vermoeden, was deze bijeenkomst uitsluitend bedoeld voor inwoners die zich van tevoren aanmeldden. Er komt een vervolg op deze avond in de vorm van één-op-één gesprekken. Dit geldt echter uitsluitend voor een selecte groep inwoners.

In ruil voor het opheffen van 13 studentenwoningen mag De Regt 600 arbeidsmigranten huisvesten en een kavel landbouwgrond pachten. De inloopavond over deze deal verliep volgens Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD) teleurstellend.

Voldoende ruimte

B&W betreuren dit ongenoegen, maar schrijven ook: “Naar onze mening is er voldoende ruimte geboden voor het stellen van vragen door de ondernemers en de OVDD.”

De gemeente meldt de ondernemersvereniging dat de avond bedoeld was om te informeren en vragen op te halen of te beantwoorden: “Het was niet de bedoeling om de avond een bestuurlijk en een politiek karakter te geven door de aanwezigheid van college- en raadsleden.”

Her en der in De Meerpaal konden inwoners aan tafel met een ambtenaar. “Op deze wijze zouden we aandacht voor een ieder kunnen hebben”, was het idee van burgemeester en wethouders.

Eén-op-één gesprek”

Vanwege de grote belangstelling konden die ambtenaren niet iedereen te woord staan. “Om ervoor te zorgen dat deze mensen toch antwoord kunnen krijgen op bij hen levende vragen, nodigen wij hen uit voor een één-op-één gesprek”, schrijven B en W nu.

De gemeente gaat echter niet zomaar met iedereen in gesprek: “Het gaat hier uitdrukkelijk enkel om de mensen die zich vooraf hebben ingeschreven voor de avond, de avond ook daadwerkelijk hebben bezocht, maar vanwege de grote opkomst en de daarmee gepaard gaande lange wachttijden hun vragen niet bij een van de tafels hebben kunnen stellen.”

De Industrieweg in Swifterbant.
Een Boompje Opzetten | Watercipressen of Chinese moerascipres in Swifterbant Een Boompje Opzetten 7 uur geleden
Vorige winnaars van Het Beste Idee van Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Peuter- en kleutergym, Het Beste Idee van Dronten 7 uur geleden
Afbeelding
Topkorfballer Fleur Hoek keert voor documentaire terug naar Dronten 8 uur geleden