In het verleden woonden veel arbeidsmigranten op de campus in Dronten.
In het verleden woonden veel arbeidsmigranten op de campus in Dronten. Foto: ©maartenheijenk

OVDD niet op barricades rond arbeidsmigranten: “Alle partijen samenbrengen”

Algemeen de regt

DRONTEN - Ondernemersvereniging De Driehoek wilde komende dinsdag een avond houden over de arbeidsmigranten-deal van de gemeente Dronten met de familie De Regt. Vanwege de grote belangstelling is dat uitgesteld.

Als de familie De Regt 13 studentenhuizen in Dronten-noord sluit, mogen ze van de gemeente 600 arbeidsmigranten huisvesten en krijgen ze een lap landbouwgrond. De gemeente hield daarover dinsdag een infoavond in De Meerpaal.

Niet enthousiast

Tijdens die avond konden belangstellenden in kleine groepjes vragen stellen aan ambtenaren. Net zoals veel anderen was OVDD-voorzitter Allette van de Berg niet enthousiast over de ondoorzichtige manier waarop deze avond was georganiseerd. Ook de afwezigheid van verantwoordelijk wethouder Peter van Bergen viel haar op.

OVDD had vooraf bedacht om afhankelijk van de uitkomsten van afgelopen dinsdag een eigen informatieavond te houden voor de leden. In De Meerpaal werden de OVDD-bestuursleden echter aangesproken door verschillende ondernemers en omwonenden. Zij wilden graag aanschuiven bij die gespreksavond.

Andere opzet

Vanwege die belangstelling moet de ondernemersvereniging op zoek naar een grotere locatie. Met een volle zaal wil de vereniging ook de opzet van de avond aanpassen. “En daar hebben we tijd voor nodig”, aldus Van de Berg.

Zij wil in ieder geval niet dezelfde negatieve reacties als na de gemeentelijke infoavond van dinsdag. OVDD rekent erop dat wethouder Siert Jan Lap van economische zaken bij haar avond aanwezig is.

Barricades

De voorzitter benadrukt dat OVDD niet op de barricades staat. “Het enige dat wij willen is alle losse partijen samenbrengen”, aldus Van de Berg, “Het is niet zo dat wij allerlei problemen gaan oplossen. Daar zijn wij niet de geschikte partij voor.”

“Wij hebben hele duidelijke vragen ingediend bij de gemeenteraad. Daar stáán we voor.” In die brief adviseerden de ondernemers pas een deal met De Regt te sluiten als alle gevolgen bekend zijn.

OVDD

De jongens onder 15 jaar van Shoganai.
Judoteam van Shoganai uit Dronten plaatst zich voor NK 4 uur geleden
Opwekking in Biddinghuizen
Wat is er vrijdag te doen? BAS, Color Purple, cabaret, Pinksterconferentie 5 uur geleden
Wethouder Siert Jan Lap CDA)
Zwembad Swifterbant vóór seizoen 2025 renoveren, Biddinghuizen krijgt inspraak 5 uur geleden