OVDD-voorzitter Alette van de Berg.
OVDD-voorzitter Alette van de Berg. Foto: ©FotostudioWierd

OVDD adviseert raad: Sluit pas een deal met De Regt als je de gevolgen kent

Algemeen de regt

DRONTEN - Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD) adviseert de gemeenteraad om voorlopig niet in te stemmen met de geheime miljoenendeal met de familie De Regt: “Het lijkt ons goed om eerst nader onderzoek te verrichten naar de - mogelijke - gevolgen van de deal en pas dan een verantwoord besluit te nemen.”

Als de familie De Regt 13 studentenhuizen in Dronten-noord sluit, mogen ze van de gemeente Dronten 600 arbeidsmigranten huisvesten en krijgen ze een lap landbouwgrond. 

Vragen onvoldoende beantwoord

OVDD vindt dat de impact van die deal onvoldoende in kaart is gebracht. Het bestuur zegt de afgelopen periode veel vragen te hebben gesteld over de huisvesting van arbeidsmigranten: “Wat ons betreft is er op deze vragen nog onvoldoende antwoord of helderheid gegeven door gemeente Dronten.” Daarom herhalen ze nu die vragen in een brief aan zowel B&W als de gemeenteraad.

Ze schrijven onder andere: “De overeenkomst met De Regt is sterk gericht op het oplossen van de overlast in Dronten Noord en de wens voor nieuwe huisvesting van arbeidsmigranten. Waarom is de deal met De Regt gekoppeld aan het vestigen van arbeidsmigranten?”

De ondernemers vragen zich ook af of is onderzocht of de overlast van studenten op een andere manier kan worden opgelost. Andere vragen zijn: “Wat zijn de gevolgen voor het vestigingsklimaat in Dronten? Waar gaan we straks onze bedrijven plaatsen? Wat zijn de gevolgen voor het HBO-onderwijs? Waarom is niet ingezet op een nieuwe accommodatie voor studenten?”

Geen weg terug

Als de gemeenteraad akkoord gaat met de deal, is OVDD bang dat automatisch wordt ingestemd met het vestigen van de arbeidsmigranten op De Poort van Dronten en aan de Colijnweg en dat er dan geen weg terug meer is. 

De ondernemers twijfelen aan de transparantie en eerlijkheid van de gemeente: “Heeft iedereen eenzelfde kans gehad?” En: “Heeft De Regt een onevenredig voordeel ten aanzien van andere ondernemers die ook arbeidsmigranten willen gaan huisvesten?”

De jongens onder 15 jaar van Shoganai.
Judoteam van Shoganai uit Dronten plaatst zich voor NK 3 uur geleden
Opwekking in Biddinghuizen
Wat is er vrijdag te doen? BAS, Color Purple, cabaret, Pinksterconferentie 3 uur geleden
Wethouder Siert Jan Lap CDA)
Zwembad Swifterbant vóór seizoen 2025 renoveren, Biddinghuizen krijgt inspraak 4 uur geleden