Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Waarom vakantiewerk bij IJsselheem zo uitdagend is

Partnerbijdrages

Charelle begint haar tweede jaar van de opleiding Verpleegkunde in 2023 met een stage bij IJsselheemlocatie Maarlenhof, waar ze vervolgens vakantiewerk doet als Helpende. Inmiddels is ze doorgegroeid naar de functie Verzorgende IG.

Waarom IJsselheem? 

Het was een makkelijke keuze omdat ze de Maarlenhof kende van haar stage. Ze heeft vrijheid om haar werktijden in te vullen, werkt zelfstandig met cliënten en de wijze waarop de zorg wordt verleend past bij haar. Bovendien speelt het gezellige team waar ze onderdeel van is, een grote rol. Het is een team waar respect is voor elkaar en waar collega’s voor je klaarstaan. Én het feit dat er vaak teamuitjes worden georganiseerd, maakt dat ze zich er thuis voelt.  

Helpt de praktijkervaring, die je bij IJsselheem op doet, bij je studie?  

Ten opzichte van hoe Charelle begon als Helpende Zorg en Welzijn, heeft ze in haar huidige functie als Vig’er meer verantwoordelijkheid en haalt ze meer voldoening uit haar werk. Ze mag medicatie toedienen, met artsen overleggen en familiegesprekken voeren. Zo heeft ze het gevoel dat ze echt iets betekent voor de cliënten. Ondanks dat ze nog geen Verpleegkundige is, krijgt ze al wel de mogelijkheid om verpleegkundige handelingen uit te voeren. Dit is ongetwijfeld van toegevoegde waarde op haar studie. 

Hoe denk jij dat de zorg van morgen eruit komt te zien? 

Charelle ziet zorgtechnologie als een belangrijk onderdeel van de toekomstige zorg, met het potentieel om efficiëntie te verhogen en de werkdruk te verlichten. Tegelijkertijd benadrukt ze het belang van menselijke interactie en aandacht voor bewoners. Ondanks de uitdagingen in de zorg, zoals personeelstekorten en financiële beperkingen, pleit Charelle voor een evenwichtige benadering. Ze wenst intensiever gebruik van zorgtechnologie, een realistische kijk op haalbare doelen en een focus op het welzijn van zowel cliënten als zorgverleners.

Meer weten? Kijk op www.werkenbij.ijsselheem.nl.

Sacha Buwalda
Brons bij EK sambo voor Sacha Buwalda uit Biddinghuizen 1 uur geleden
Maarten Vrolijk.
Hospice smacht naar duidelijkheid over toekomst Open Hof: "Verdrietig" 21 uur geleden
Het theehuis.
Avond over sociale veiligheid en ongewenst gedrag bij Ontmoetingspark Buiten 21 uur geleden