Het team van de Zuiderzeezwemmers.
Het team van de Zuiderzeezwemmers. Foto: Eigen foto ZZZ

Zestien podiumplaatsen voor Zuiderzeezwemmers bij wedstrijd in Dronten

Sport Ingezonden

DRONTEN - De Zuiderzeezwemmers hielden zaterdag de jaarlijkse wedstrijd om de Den Braven Trofee. Leden van de thuisclub stonden zestien keer op het podium, waarvan vier maal op de hoogste trede.

Verslag geschreven door Zuiderzeezwemmers:

De Zuiderzeezwemmers uit Dronten hebben 30 maart weer een bijzonder geslaagde wedstrijd georganiseerd. Traditioneel in het Paasweekend ter ere van hun oud, ere lid de Heer den Braven. Een enorme groep zwemmers van minioren tot senioren streed om podium plaatsen, mooie persoonlijke tijden, maar ook om de Wissel beker voor de Club. De zwemmers van de thuisclub wisten 16 maal het podium te behalen, waarvan viermaal de hoogst geklasseerde plaats. Met een gemiddelde score van bijna 100% is er fantastisch goed gepresteerd, de grootste persoonlijke verbetering was voor Isabella Kelder. 

Er werd een gezellige, sportieve maar ook fanatieke strijd gestreden met de zwemmers van zeven andere zwemverenigingen. De thuisclub verscheen met 21 zwemmers aan de start. De zwemmers werkten het programma af wat ooit is opgesteld door de Heer den Braven, de wedstrijd werd afgesloten met wisselslag estafettes voor alle leeftijd groepen.

Een greep uit de prachtige prestaties. De grootste verbetering was voor Isabella Kelder op haar 100m schoolslag, maar er waren nog meer grote verbeteringen, Tuana Apaydin zwom ook een enorm pr op haar 50m vrij en Isabella zwom nog een prachtig pr op de 100vrij. De overige hoge klasseringen en persoonlijke records waren voor Emmy Groenenboom op de 50vrij, Dominik Dassen op de 50rug en Arayla Sapulette op de 50vrij en rug. Marlies van Diepenbeek zwom op beide afstanden (100 school en vrij) een prachtig pr.

Myrthe Dam won de 100m vrijeslag en werd tweede op de 100m vlinder en Carlijn Boltendal pakte tweemaal het brons op eerdergenoemde afstanden. DaniĆ«l van Dijk pakte het zilver op de 100 vrij en op de 100 vlinder (pr), Tess Dugandzic zwom op beide afstanden (school en vrij) persoonlijk en won het zilver op de 100vrij. Sterra Fintelman liet drie prā€™s noteren, waaronder als startzwemster van de estafette, ze won zilver op de 100rug en brons op de 100vrij, Lindsey de Haan zwom persoonlijk op de 100vrij en school. Lise Spriensma won goud op de 100rug en zilver op de vrij en Danique Stoop won de 100vlinder en werd tweede op de 100vrij.

De estafette teams deden het ook bijzonder verdienstelijk, op de 4x100m wissel wonnen Gaby Zittersteijn, Kimberley Olieman, Carlijn Boltendal en Myrthe Dam het goud bijzonder overtuigend. Het zilver ging naar het tweede ZZZ-team met Annemarie ten Have, Lise Spriensma, Sanne van Dijk en Tess Dugandzic. Het meisjes team op de 4x50m wissel deed het ook bijzonder goed ze wisten hun inschrijftijd flink te verbeteren en werden tweede, helaas voldeden ze niet aan de leeftijdseisen van het programma, waardoor ze Buiten Mededinging meededen en niet voor de medailles in aanmerking kwamen. Het jongste gemengde team zwom zich netjes naar het podium op de 4x25m wisselslag, Arayla Sapulette, Emmy Groenenboom, Willem van Scherpenzeel en Dominik Dassen wonnen het zilver met een inschrijftijd verbetering.

De lezers van DeDrontenaar.nl vonden dit drie jaar geleden de belangrijkste kenmerken van Swifterbant.
Dorpsbelangen Swifterbant zoekt drie foto's: "Ja, dit is typisch Swifterbant" 12 uur geleden
De Industrieweg in Swifterbant.
Een Boompje Opzetten | Watercipressen of Chinese moerascipres in Swifterbant Een Boompje Opzetten 12 uur geleden
Vorige winnaars van Het Beste Idee van Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Peuter- en kleutergym, Het Beste Idee van Dronten 13 uur geleden