Video staat onder de tekst.

Asv Dronten staat na 20 seconden met 0-1 achter en boekt zwaarbevochten zege

DRONTEN - Na welgeteld 20 seconden stond Asv Dronten vanmiddag met 0-1 achter tegen de bezoekende middenmoter WSV. Na een meeslepend gevecht met twee goals van Yanick Leichtenberg en eentje van Yordi Schols boekten de Drontenaren uiteindelijk een zwaarbevochten 3-2 overwinning.

Het lakse begin was even schrikken, maar na de snelle 0-1 herstelde Asv Dronten zich bewonderenswaardig. Yanick Leichtenberg kapte na bijna een half uur zijn man knap uit en scoorde de gelijkmaker. Lang kon de ploeg daar niet van genieten, want vijf minuten later lag de bal na een corner alweer achter keeper Alex Bindenga: 1-2.

Yordy Schols schoot vlak voor rust na een afgeslagen corner de gelijkmaker binnen. De bal stuiterde iets op of over de lijn (zie video). De scheidsrechter zag er een doelpunt in: ruststand: 2-2.

Boeiend voetbalgevecht

Het was een boeiend voetbalgevecht met wisselende kansen en iets beter veldspel van Asv Dronten. Wat dat betreft was het genieten op het Burgemeester Dekker Sportpark.

In de 69ste minuut maakte de thuisploeg de winnende goal. Jeremy de Graaf gaf de assist en Yanick Leichtenberg schoof de bal onder de uitblinkende Apeldoornse keeper door. Daarna was het billenknijpen, maar ASVD trok de 3-2 stand knap over de streep.

Tweede plaats

Het betekende de vierde overwinning op rij voor Asv Dronten. De ploeg staat nu tweede, op twee punten van koploper SDC Putten.

Enig minpuntje aan Dronter zijde waren de drie spelers die uitvielen met blessures. Aan de toch al uitgebreide ziekenboeg werden de namen van Maikel Bosch, Jeremy de Graaf en Niek Telgen toegevoegd. Het levert voor trainer Patrick Posthuma met het oog op de komende thuiswedstrijd tegen Bennekom een lastige puzzel op.