Een vorig koor van Heleen van Ens.
Een vorig koor van Heleen van Ens. Foto: aangeleverd

Drontens koor pas in april van start met voorbereidingen Carmina Burana

Cultuur

SWIFTERBANT - Het was de bedoeling om deze maand in De Hoeksteen met een koor van minstens honderd mensen te beginnen met de repetities van de Carmina Burana. De uitvoeringen stonden gepland voor de komende zomer in zowel de open lucht als De Meerpaal. Het project is echter uitgesteld.

De uitvoering van de Carmina Burana is een initiatief van Heleen van Ens uit Biddinghuizen. Zij kreeg subsidies van onder andere de provincie, gemeente en het Prins Bernard fonds.

Vanwege de omvang

Vanwege de omvang van het project is nu besloten tot uitstel. De organisatie wil eerst alles op poten hebben voordat de koorrepetities beginnen: ,,We houden van zorgvuldigheid en vinden het belangrijk om straks een prachtige voorstelling neer te kunnen zetten.Voor het project betekent dit dat we niet in september starten met de repetities, maar op 3 april 2024.”

De Heleen van Ens-stichting is nog op zoek naar medewerkers: ,,We hebben mensen nodig die het leuk vinden om zich bezig te houden met techniek, aankleding, decor, maar ook de penningen moeten beheerd worden.”

De AZC-band treedt op bij de Wereldwinkel in winkelcentrum Suydersee.
Agenda zaterdag: Dorcas, wandelen, kermis, wereldwinkel, Sting, roeien, voetbal 1 uur geleden
Sacha Buwalda
Brons bij EK sambo voor Sacha Buwalda uit Biddinghuizen 2 uur geleden
Maarten Vrolijk.
Hospice smacht naar duidelijkheid over toekomst Open Hof: "Verdrietig" 22 uur geleden