Rita Niemeijer uit Dronten
Rita Niemeijer uit Dronten Foto: ©MaartenHeijenk

Werken van vijf kunstenaars in Aeres Bedrijvencentrum op de campus in Dronten

Cultuur

DRONTEN - In het Aeres Bedrijvencentrum aan De Drieslag 30 is tot 9 december werk te zien van vijf regionale kunstenaars. De tentoonstelling is georganiseerd door stichting Kunstraad Dronten. De vijf kunstenaars zijn: Bertie van Zijl, Fransje van Eersel-Tweebeeke, Rita Niemeijer, Sylvia van de Kamp en Piet Gille.

  • Bertie van Zijl uit Lelystad met schilderijen: ,,Ik werk het liefst op grote doeken met acrylverf of olieverf, maak daarbij ook gebruik van verschillende andere materialen. Mijn werk is veelal abstract of geabstraheerd.” 
  • Fransje van Eersel-Tweebeeke uit Lelystad met schilderijen: ,,We hebben met zijn vieren een gezamenlijk atelier in Lelystad, waar we schilderen met heel veel materialen, onder andere zand, epoxy, olieverf en acryl.”
  • Rita Niemeijer uit Dronten met schilderijen: ,,Graag werk ik met verschillende materialen, je kunt zoal denken aan schors, takjes of schelpen. Kleuren inspireren mij.”
  • Sylvia van de Kamp met keramiek en paverpol: ,,Boetseren, lekker met de handen in de klei, dat is mijn passie. Het werk wat ik maak is heel divers. De inspiratie haal ik uit de natuur.”
  • Piet Gille met beelden (hout). Piet werkt zuiver intuïtief en eigenlijk alleen maar in hout. Zijn beelden zijn vrijwel altijd abstract of in hoge mate geabstraheerd.
De AZC-band treedt op bij de Wereldwinkel in winkelcentrum Suydersee.
Agenda zaterdag: Dorcas, wandelen, kermis, wereldwinkel, Sting, roeien, voetbal 23 uur geleden
Sacha Buwalda
Brons bij EK sambo voor Sacha Buwalda uit Biddinghuizen 23 uur geleden
Maarten Vrolijk.
Hospice smacht naar duidelijkheid over toekomst Open Hof: "Verdrietig" 10 mei, 11:30