Coloradokever
Coloradokever Foto: Shannon Smith

Europese nominatie voor kevervanger uit Biddinghuizen

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De Colorado Beetle Catcher van de firma Fieldworkers, gevestigd aan de Oldebroekerweg 15 in Biddinguizen, is genomineerd bij een Europese verkiezing voor de beste landbouwinnovaties. Het is één van de twee Nederlandse nominaties.

De uitreiking van de zogenaamde ‘EIP-AGRI innovatie awards 2024’ vindt binnenkort plaats in Estoril, Portugal. De tweede Nederlandse nominatie komt uit Nagele. “Een mooie bevestiging van het innovatieve karakter van de Flevolandse agrisector”, aldus de provincie Flevoland.

Landbouwgedeputeerde Jan Klopman, eveneens uit Biddinghuizen, roept iedereen op om te stemmen: “Dit is een kans om onze regio op de kaart te zetten en te laten zien wat wij samen kunnen bereiken.”

Aardappelplanten

Over de kevervanger schrijft de provincie: “De Coloradokever komt steeds vaker in Nederland voor en is een plaag voor aardappelplanten. De kevervanger gaat de Coloradokever tegen zonder (chemische) bestrijdingsmiddelen.”

Er wordt gewerkt met ronddraaiende flappen. Deze flappen tikken de kevers uit de aardappelplanten. Onder de flappen hangt een bak om de kevers op te vangen: “Deze machine is geschikt voor zowel biologische als gangbare boeren.”

DeDrontenaar.nl zoekt mensen met bijzondere hobby's.
Zet jouw bijzondere hobby in de schijnwerpers via DeDrontenaar.nl 3 uur geleden
De Kampersluis bij Ketelhaven.
Wat is er maandag te doen? Kampersluis, opgroeicafé, dinosaurussen 4 uur geleden
Van Hanegem tijdens een bijeenkomst in Kampen.
Andy Snijdt Hout | Volksheld Willem van Hanegem Andy Snijdt Hout 4 uur geleden