Eén van de honderden gecontroleerde auto's.
Eén van de honderden gecontroleerde auto's. Foto: politie

Grote verkeerscontrole: Belastingdienst en politie nemen 22 voertuigen in beslag

112

DRONTEN - De politie hield vrijdag een grootschalige verkeerscontrole in Flevoland. Elf bestuurders reden onder invloed van drugs of alcohol, zeven zonder geldig rijbewijs en twee met gestolen kentekenplaat. Negen voertuigen waren niet op naam geregistreerd en werden in beslag genomen. Zes personen werden aangehouden, omdat zij nog DNA moeten afstaan.

De Belastingdienst inde tijdens de controle ruim 117.000 euro aan openstaande belastingschulden. Zij namen 13 voertuigen in beslag.

Alle toegangswegen

Van acht uur tot middernacht werd er op alle toegangswegen van de Flevopolder gecontroleerd. Er waren acht controleposten: bij de Hollandse Brug en de Stichtse Brug bij Almere, de Nijkerkerbrug bij Zeewolde, het Aquaduct Veluwemeer bij Harderwijk, de Elburgerbrug bij Elburg, de Roggebotbrug bij Dronten, de Ketelbrug bij Nagele en de Markerwaarddijk bij Lelystad.

De controle was een samenwerking van politie, belastingdienst en de Koninklijke Marachaussee. In totaal waren er 250 tot 300 controleurs op de been. 

Geselecteerd met camera

Voertuigen in de buurt van de controleposten werden op de weg geselecteerd met een camera en vervolgens door motoragenten meegenomen naar de controleplaats. Meer dan dertigduizend voertuigen werden gescand en ruim tweehonderd voertuigen uitgebreid gecontroleerd. “Bij veel bestuurders was gelukkig alles in orde”, aldus de politie.

Het voornaamste doel was het opsporen van ondermijnende criminaliteit en het vastleggen van signalen in de politiesystemen. De politie gebruikt deze informatie bij onderzoeken. 

Het sectorhoofd van Flevoland Ben Nassir Bouayad is trots op deze grootschalige actie: “Ook in Flevoland is ondermijnende criminaliteit die niet altijd zichtbaar is. Met deze grote verkeerscontrole proberen we daar meer zicht op te krijgen.”