Afbeelding
Foto: Facebook politie Helmond

Jongeman uit Dronten aangehouden voor zedenmisdrijf in Helmond

112

HELMOND - De politie in Helmond hield dinsdag vier minderjarige verdachten aan voor een zedenmisdrijf. Onder hen bevond zich een Drontenaar. De anderen komen uit Tilburg en Waalwijk. Drie van de verdachten zijn 17 jaar, de vierde is 16 jaar.

Op zaterdag 16 december werd er om vier uur een zedenmisdrijf gepleegd in het Burgemeester Geukerspark in Helmond. Het slachtoffer was een 32-jarige vrouw.

Onderzoek ging door

Eerder waren hiervoor al drie jongemannen aangehouden, maar uit onderzoek bleek niet dat zij bij de zaak betrokken waren. “Het onderzoek ging daarna onverminderd verder en leidde uiteindelijk naar de 4 verdachten die dinsdagmorgen werden aangehouden”, aldus de politie.

Van het kwartet is één 17-jarige jongen inmiddels weer vrijgelaten. “De overige drie worden verdacht van betrokkenheid bij het zedenmisdrijf”, meldt de politie, “Wat hun exacte rollen zijn geweest moet uit verder onderzoek blijken. Zij zitten in verzekering voor verder onderzoek en worden later vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.”