Sjors Noordsij en Ruud Moesbergen.
Sjors Noordsij en Ruud Moesbergen. Foto: aangeleverd

Poppenvoorstelling van Harderwijkse theatermakers voor scholen in Dronten

Cultuur

DRONTEN - De theatermakers Sjors Noordsij en Ruud Moesbergen uit Harderwijk hebben de poppenvoorstelling ‘Huh?!’ gemaakt voor alle scholen in Flevoland. Ze proberen de show uit op 27 juni in theater De Meerpaal voor schoolklassen uit Dronten.

Het optreden is tot stand gekomen dankzij een samenwerking met FleCk, het expertisecentrum cultuureducatie Flevoland. De opvoering is in het nieuwe schooljaar te boeken voor alle scholen in de provincie.

Sprookjesachtig

“In de sprookjesachtige poppentheatervoorstelling komen boeken in hun boekenkast tot leven. Want iedere nacht gaan ze op zoek naar bijzondere antwoorden op wonderlijke vragen. Tot de Betweter verschijnt…”, schrijven Noordsij en Moesbergen. Het poppenspel is bedoeld voor iedereen vanaf 8 jaar.

Om de theatervoorstellling zo magisch mogelijk te maken, startten de makers een crowdfunding. “In deze voorstelling zonder spreektaal zijn muziek en kwalitatief sterke poppen zeer belangrijk om het verhaal over te brengen. En om dit goed te doen hebben we hulp nodig.”

Windplan Blauw.
Raad van State kan maar moeilijk tot uitspraak komen over Windplan Blauw 7 uur geleden
Feest bij de Warmonderhof.
Wat is er zondag te doen? Eeuwfeest Warmonderhof, Opwekking, tennis 8 uur geleden
Afbeelding
Gemeente sloopt bieb Swifterbant: Dorpsbelangen kan vergaderen in MFC 8 uur geleden