Koningsdag op het Meerpaalplein.
Koningsdag op het Meerpaalplein. Foto: Fred Pelder

Verenigingen krijgen 100 euro van STADronten als ze helpen bij Koningsdag

Algemeen

DRONTEN - Evenementenstichting STADronten heeft nog een flink aantal vrijwilligers nodig om de viering van Koningsdag in goede banen te leiden. Verenigingen die minimaal vier vrijwilligers leveren, krijgen honderd euro voor de clubkas.

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden voor de hele dag of voor een vier uur durend dagdeel. STADronten polste zelf diverse verenigingen: “Maar mochten er organisaties zijn die we niet hebben benaderd, maar wel mee willen werken, dan zijn ze uiteraard meer dan welkom om zich te melden.”

Kleurfestijn

Het thema van de feestelijkheden op Koningsdag in Dronten is dit jaar ‘kleurfestijn’. Dit is terug te vinden in de diverse onderdelen van het programma. 

Het volledige programma is nog niet rond. Er is in ieder geval wel een versierde fietsenwedstrijd. Deze start bij De Regenboog en het Wilgenhuis en eindigt op het Meerpaalplein.

Vanaf elf uur is er van alles te doen op en rond dat plein: springkussens, stormbanen, een kleurrijke samenwerking met diverse partijen, dans, een rommelmarkt, doorlopend muzikale optredens, oude tractoren en de Flevo Truckerstour. Ook ontmoetingspark Buiten staat in het teken van het kleurrijke thema.

De jongens onder 15 jaar van Shoganai.
Judoteam van Shoganai uit Dronten plaatst zich voor NK 21 uur geleden
Opwekking in Biddinghuizen
Wat is er vrijdag te doen? BAS, Color Purple, cabaret, Pinksterconferentie 21 uur geleden
Wethouder Siert Jan Lap CDA)
Zwembad Swifterbant vóór seizoen 2025 renoveren, Biddinghuizen krijgt inspraak 22 uur geleden