Vincent van der Werff
Vincent van der Werff Foto: screenshot YouTube

Na de zomer besluit over kazerne in Biddinghuizen en munitiedepot bij Roggebot

Algemeen Ruimte voor Defensie

DRONTEN - Naar verwachting neemt het kabinet in het derde kwartaal van dit jaar een besluit over de nieuwe locaties van Defensie. Daarbij gaat het onder andere over een mogelijke kazerne in Biddinghuizen en een munitiedepot bij Roggebot of Harderhaven.

Vincent van der Werff is programmadirecteur bij het ministerie Defensie voor de uitbreidingslocaties. Hij deed gisteren tijdens een video van het ministerie de oproep aan iedereen om de komende periode mee te praten. Om die inspraak aan te moedigen, reist het ministerie met een soort karavaan door het land te gaan om met mensen in gesprek te gaan.

Een gewogen besluit

Doel van dit alles is dat het kabinet ‘een gewogen integraal besluit’ kan nemen over de diverse locaties. Afhankelijk van hoe snel de kabinetsformatie verloopt, verwacht Van der Werff dat het kabinet de voorkeurslocaties na de zomervakantie aanwijst.

Het enige dat het kabinet dan doet, is volgens Van der Werff uitspreken waar de voorkeur ligt: “Dat vertelt nog niet over hoe. Er volgt een héél traject met héél veel participatie over het hoe. Dat gaat nog jarenlang door.”

Video Defensie

Vincent van der Werff spreekt in de video van het ministerie van Defensie over de tijdlijn:


Wethouder Siert Jan Lap CDA)
Zwembad Swifterbant vóór seizoen 2025 renoveren, Biddinghuizen krijgt inspraak 1 uur geleden
Hagel
Tot vanavond zeven uur code Geel met onweersbuien in Flevoland 19 uur geleden
Marloes Hotting - ChristenUnie
Hele lijst vragen VVD en ChristenUnie: Is deal met De Regt juridisch houdbaar? de regt 23 uur geleden