Afbeelding
Foto: Pixabay

Wisselwandeling begraafplaats Dronten

Algemeen

DRONTEN – De gemeente Dronten organiseert, samen met Volatus Uitvaartzorg, op woensdag 7 juni de jaarlijks terugkerende Wisselwandeling. Ze willen hiermee graag de rust, bijzonderheid en mogelijkheden van de begraafplaats De Wissel onder de aandacht brengen. 

Wat de wandeling dit jaar extra bijzonder maakt, is de plaatsing van een speciale brievenbus voor “Hemelpost”. De brievenbus is er voor iedereen die een brief of een tekening wil ‘sturen’ naar iemand die er niet meer is. Eén of tweemaal per jaar wordt de post ritueel verbrand en zo symbolisch naar de hemel gestuurd.

Rouwbegeleider Eva de Vries-Holkamp las over dit initiatief en vond het zo mooi dat ze contact zocht met de gemeente Dronten.  ‘Schrijven kan ondersteunend zijn in het rouwproces. Na het overlijden van een dierbare blijf je met lege handen achter. Waar kun je naar toe met al je gedachten en gevoelens? Een brief schrijven voor degene die je zo mist, kan rust geven en troost brengen. Hoe mooi is het dan, dat er nu ook in Dronten een plek is waar je je brief echt kunt posten.’

U kunt kiezen voor De Wisselwandeling van 15.00 tot 17.00 uur of van 19.00 tot 21.00 uur. Wij geven al wandelend technische informatie over alle aspecten van het begraven en daarnaast luisteren we naar korte herinneringen, muziek en gedichten, mede verzorgd door nabestaanden. Na afloop is er gelegenheid koffie te drinken en vragen te stellen in het beheerdersgebouw van De Wissel.

Er kunnen per wandeling 40 mensen meelopen.
Vooraf aanmelden via begraafplaats@dronten.nl of telefonisch via 0321-388325.
Er zijn geen kosten verbonden aan ‘De Wisselwandeling’.
Adres begraafplaats De Wissel: De Wissel 1, Dronten.