DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 5 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Volatus Uitvaart: „We doen het op onze manier; persoonlijk, met rust en respect”

Volatus Uitvaart: „We doen het op onze  manier; persoonlijk, met rust en respect”
Karin Hofstede (re.) met compagnon Femke Verhoef-van Leeuwen
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: Zakelijke redactie

DRONTEN – Ze deden samen de opleiding tot uitvaartondernemer, gingen carpoolen, er was een klik en daarna een gezamenlijk bedrijf. Karin Hofstede en Femke Verhoef-van Leeuwen startten zeven jaar geleden met Volatus Uitvaartzorg. Een beslissing waar ze allebei nog steeds heel blij mee zijn. „Bij onze stages bij grote ondernemingen merkten we allebei dat we het zo niet wilden. Nu doen we het op onze manier.”

Wat is die manier dan? De twee vertellen er enthousiast over. „We nemen tijd, we werken in alle rust. Na een melding gaan we praten en dat blijven we de rest van de periode ook doen. We bouwen echt een band op. De nabestaanden krijgen maar met een persoon te maken en die regelt alles”, vertelt Femke Verhoef.

Van het wassen tot de uitvaartplechtigheid, die ene persoon regelt alles. „En dat doen we in nauw overleg met de nabestaanden. Iedere dag komen we langs.”

„Volatus betekent vliegen of de vlucht en dat is wat we doen. We vliegen even mee, houden mensen in de luwte en daarna vliegt men op eigen kracht weer verder”, vult Karin Hofstede aan. Hun werk is inmiddels beloond met het keurmerk Persoonlijke Uitvaart.

Zoveel mogelijk geld verdienen vinden ze in ieder geval niet belangrijk. „Wij zijn open over prijzen, over bedragen en geven keuzes. Wil je zelf rijden dan huur je onze bus. Heb je een beperkt budget dan doen we digitale rouwkaarten. We hebben een timmerman die prachtige kisten maakt en als mensen handig zijn en zelf een kist willen maken, dan verwijzen we naar een bouwtekening op YouTube.”

Respect en waarde, dat zijn voor hen sleutelwoorden. „Wij nemen niets over, we zijn te gast. We vinden het een eer als mensen dat vertrouwen in ons hebben en wij dit werk mogen doen.” Het bedrijf groeit en dat is voor hen een teken dat ze het goed doen. „Het gebeurt vaak dat we een melding krijgen van iemand die zegt; ik heb je aan het werk gezien en ik wil dat jij dit voor ons doet. Dat is een bevestiging. We doen dit werk op een manier zoals wij ook zouden willen dat het voor ons zou gaan.”


PASPOORT

Naam: Femke Verhoef-van Leeuwen en Karin Hofstede

Woonplaatsen: Dronten en Swifterbant

Bedrijf: Volatus Uitvaart

Website:www.volatus.nl

Is dit werk altijd leuk of ook soms zwaar?

„Soms is het zwaar. We wonen hier allebei in de gemeente en het komt bijvoorbeeld geregeld voor dat je de uitvaart voor een bekende doet. Dan is dat voor ons ook verdrietig. Je moet buiten je werk echt een uitlaatklep hebben. Dan kun je het even loslaten.”

Is er iets dat niet veel mensen van jullie weten?

„Ja hoor. We zijn allebei heel erg gek op kringloopwinkels. Heerlijk, dat snuffelen naar wat moois!”