DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

VNO-NCW vraagt aandacht voor doorstroming bij Roggebotsluis

VNO-NCW vraagt aandacht voor doorstroming bij Roggebotsluis
Gedeputeerde Jan Nico Appelman, Hajé de Jager en Hans de Boer (v.l.n.r.).
Redactie: M.H.

DRONTEN - Werkgeversorganisatie VNO-NCW Flevoland heeft gedeputeerde Jan-Nico Appelman een lijst gegeven met de belangrijkste economische knelpunten in de provincie. Daarbij wordt aandacht gevraagd voor de doorstroming van het wegverkeer op de N307 en met name het gedeelte Dronten - Roggebotsluis - Kampen.

De lijst werd de afgelopen week gepresenteerd bij het werkbezoek van landelijk VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer aan Flevoland. Eén van de belangrijkste knelpunten is volgens de werkgevers de ‘ondergewaardeerde west-oost-verbinding tussen Enkhuizen en Zwolle’.

Provinciaal voorzitter Hajé de Jager: ,,Door de ontwikkelingen van de luchthaven en Flevokust is het van belang dat de west-oost-verbinding in onze provincie wordt verbeterd. We komen dan nog centraler in Nederland te liggen en dat geeft nieuwe kansen.’’

Flessenhals bij Kampen

Behalve de situatie bij Roggebotsluis is ook de aansluiting van de N307 op de N50 bij Kampen een probleem. Minister Schultz van Haegen geeft vooralsnog geen prioriteit aan de aanpak van deze flessenhals.

Gedebuteerde Bert Boerman van de provincie Overijssel betreurt dat. Hij kondigt aan dat deze provincie bij Kamerleden gaat aandringen om de N50 alsnog te verdubbelen.

Bij een open Roggebotbrug kan de overlast al in verregaande mate worden gereduceerd door het verkeer vanuit Dronten langzamer te laten rijden, met een variabele, slimme maximumsnelheid. Het harmonica-effect verdwijnt dan zoveel mogelijk. Nu rijdt men met 100 km/u op de file af, wat geen enkele zin heeft. Een relatief goedkope oplossing. Bij de N50 kan minstens 1x een nutteloos verkeerslicht voor fietsers worden verwijderd. Die bij de afrit vanuit Emmeloord, een eenbaansweg met eenrichtingsverkeer. Ook bij de Stadsbrug in Kampen kunnen alle verkeerslichten weg, maar dat is geen doorgaande route en dit vereist een verkeersplein en fietstunneltje.
Tweeduizendzeventien | woensdag 26 oktober 2016 01:35