Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

VNO-NCW vraagt aandacht voor doorstroming bij Roggebotsluis

VNO-NCW vraagt aandacht voor doorstroming bij Roggebotsluis
Gedeputeerde Jan Nico Appelman, Hajé de Jager en Hans de Boer (v.l.n.r.).

DRONTEN - Werkgeversorganisatie VNO-NCW Flevoland heeft gedeputeerde Jan-Nico Appelman een lijst gegeven met de belangrijkste economische knelpunten in de provincie. Daarbij wordt aandacht gevraagd voor de doorstroming van het wegverkeer op de N307 en met name het gedeelte Dronten - Roggebotsluis - Kampen.

De lijst werd de afgelopen week gepresenteerd bij het werkbezoek van landelijk VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer aan Flevoland. Eén van de belangrijkste knelpunten is volgens de werkgevers de ‘ondergewaardeerde west-oost-verbinding tussen Enkhuizen en Zwolle’.

Provinciaal voorzitter Hajé de Jager: ,,Door de ontwikkelingen van de luchthaven en Flevokust is het van belang dat de west-oost-verbinding in onze provincie wordt verbeterd. We komen dan nog centraler in Nederland te liggen en dat geeft nieuwe kansen.’’

Flessenhals bij Kampen

Behalve de situatie bij Roggebotsluis is ook de aansluiting van de N307 op de N50 bij Kampen een probleem. Minister Schultz van Haegen geeft vooralsnog geen prioriteit aan de aanpak van deze flessenhals.

Gedebuteerde Bert Boerman van de provincie Overijssel betreurt dat. Hij kondigt aan dat deze provincie bij Kamerleden gaat aandringen om de N50 alsnog te verdubbelen.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo