DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 19 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Vier manieren om je tuin klaar te maken voor het voorjaar

Vier manieren om je tuin klaar te maken voor het voorjaarVier manieren om je tuin klaar te maken voor het voorjaar
Ingezonden door: onbekend

Wil je ook dit voorjaar weer van een prachtige tuin genieten, dan is het tijd om je handen uit de mouwen te steken. Zodra de temperaturen weer een beetje stijgen, is het belangrijk om je tuin optimaal voor te bereiden op het warmere weer. Dit zijn vier manieren waarop jij je tuin in optimale conditie krijgt voor het voorjaar.

Snoei de juiste planten

Een groot deel van je planten moet je snoeien voordat de winter begint. Dat geldt alleen niet voor alle plantensoorten, want vooral laatbloeiers hebben een snoeibeurt nodig na de winter. Denk hierbij aan vlinderstruiken, hortensia's, rozen en lavendel. Laat je een nieuw tuinontwerp maken door een ervaren specialist? Vraag dan gerust na wanneer je planten een snoeibeurt nodig hebben. Wil je zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan tuinonderhoud? Dan is het verstandig om alleen plantensoorten te gebruiken die slechts eens per jaar gesnoeid hoeven te worden.

Maak je tuintegels schoon

Je bestrating heeft het zwaar gehad tijdens de winter. Vocht, kou, regen en zon wisselen elkaar constant af, waardoor er in een mum van tijd groene aanslag ontstaat. Dat verdient natuurlijk geen schoonheidsprijs, dus maak je bestrating goed schoon voordat het voorjaar begint. Een hogedrukspuit weet de klus vaak al te klaren, maar soms heb je een speciaal schoonmaakmiddel nodig dat de groene aanslag verwijdert.

Haal je meubels tevoorschijn

Tijdens het voorjaar is het weer tijd om volop te relaxen in je eigen tuin. Dat doe je het beste op comfortabel meubilair. Haal je tuinmeubels uit de schuur of garage en zet ze weer op hun vaste plek. Kleed ze aan met mooie kussentjes en vergeet ook niet om accessoires op je tuintafels te zetten. Het is slim om te investeren in vochtbestendig tuinmeubilair, zodat de voorjaarsregen geen probleem is voor jouw loungeset.

Plant nieuwe bloemen

Kan jouw tuin wel wat extra kleur gebruiken? Kies er dan voor om de boel op te fleuren met allerlei nieuwe bloemen. Plant bloembollen in de grond of koop kleine plantjes in het tuincentrum. Het is slim om voor echte lentebloemen te gaan, zodat je meteen geniet van prachtige kleuren. Denk hierbij aan tulpen, narcissen en viooltjes. Heb je bloemzaadjes die je uit wilt laten komen? Plant ze dan eerst in een pot binnenshuis en verplaats ze naar buiten zodra het echt warm is.