DeDrontenaar.nl

Zondag, 9 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Tonsel blijft open, maar open dag gaat niet door (coronamaatregelen)

Tonsel blijft open, maar open dag gaat niet door (coronamaatregelen)
Foto: archieffoto
Redactie: M.H.

DRONTEN - Groencentrum Tonsel aan de Vossemeerdijk blijft open. De open dag van zaterdag 21 maart (zie het persbericht hieronder) gaat echter niet door. De aanbiedingen blijven wel geldig.

Persbericht Tonsel van eerder deze maand:

Groencentrum Tonsel viert de lente met evenement op zaterdag 21 maart

DRONTEN - Groencentrum en boomkwekerij Tonsel aan de Vossemeerdijk viert op zaterdag 21 maart de lente met een evenement van 9 tot 17 uur. Er zijn tal van activiteiten en uiteraard toont Tonsel haar eigen assortiment planten, struiken en bomen.

„Het is maart, dus de tijd om vaste planten te planten. Je kunt bij ons heerlijk struinen tussen de goedgevulde tafels vol met frisgroene planten”, kondigt Carla van Barneveld aan, „Daarnaast hebben we uiteraard de heesters en bomen in alle soorten en vormen. De fruitbomen en struiken staan te popelen om je in de zomer van fruit te voorzien.”
Jurgen Smit, bekend van zijn tuinprogramma’s op tv, is aanwezig als ‘tuindokter’. Er zijn kraampjes met keramiek, met tuinmeubelen, een smit toont zijn oude ambacht, bezoekers kunnen advies inwinnen over het inrichten van hun tuin en er zijn demonstraties bomen rooien en snoeien. Uiteraard worden de kinderen niet vergeten.
Bijzonder is de schaapskudde met 46 Drentse Heideschapen, die dit seizoen voor ’t eerst over de kwekerij rondloopt. Tonsel verzorgt rondleidingen over de kwekerij en bezoekers die zelfstandig willen rondlopen, kunnen de nieuwe volgelroute wandelen: „Er zitten ontzettend veel vogels en je krijgt onderweg alle informatie.”
Sinds Tonsel ook voor particulieren geopend is, merkt Carla van Barneveld een toenemende belangstelling: „Regelmatig horen we van mensen: we wisten eigenlijk niet waar we naartoe moesten.” De lentedag op 21 maart is een mooie gelegenheid om kennis te maken. „Het wordt gewoon een hele leuk evenement”, weet Carla.

Groencentrum en boomkwekerij Tonsel

Vossemeerdijk 30
8251 PN Dronten
www.tonsel.nl

Overzicht coronamaatregelen