Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Supermarkten Swifterbant en Biddinghuizen gaan komst Lidl overleven

Supermarkten Swifterbant en Biddinghuizen gaan komst Lidl overleven
De Lidl in Biddinghuizen
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - De supermarkten in Swifterbant en vooral Biddinghuizen ondervinden volgens Goudappel Coffeng nauwelijks nadelige gevolgen van een Lidl in Dronten-West. Dit schrijft het bureau in een rapport naar de gevolgen van de komst van de nieuwe supermarkt. Het onderzoek is gedaan in opdracht van de gemeente Dronten.

Swifterbant en Biddinghuizen hebben allebei twee supermarkten met 1.000 vierkante meter winkeloppervlak. In Swifterbant is een AH en een Deen en in Biddinghuizen een Lidl en een AH. Dit aanbod is volgens onderzoeksbureau Goudappel Coffeng voldoende voor de eigen inwoners.

Lichte verschuiving

Uit een onderzoek uit 2013 kwam naar voren dat 34% van de inwoners van Swifterbant voor haar inkopen naar Dronten ging. Voor Biddinghuizen lag dat percentage op 25%. De komst van een nieuwe Lidl leidt volgens Goudappel Coffeng tot een lichte verschuiving, maar het bureau verwacht dat de gevolgen meevallen voor de bestaande supermarkten in de beide dorpen.

,,Vanuit Biddinghuizen is het effect beperkt. Hier is reeds een Lidl gevestigd en de reisafstand is dusdanig groot, dat dit geen verschuivingen oplevert’’, aldus het rapport.

Discountsupermarkt

,,Vanuit Swifterbant neemt mogelijk de oriëntatie richting Dronten-West toe’’, schrijven de onderzoekers, ,,In Swifterbant ontbreekt een discountsupermarkt en Swifterbant ligt aan de westzijde van Dronten. Inwoners uit Swifterbant die gericht zijn op discountsupermarkten kunnen echter ook in de huidige situatie al elders terecht (Aldi Dronten, Lidl Biddinghuizen, Lelystad), waardoor het totale effect niet al te groot is.’’

Ook wijst Goudappel Coffeng erop dat een eventuele lagere omzet door de supermarkten in een dorp als Swifterbant wel kan worden opgevangen: ,,Doordat de bedrijfskosten (grondprijzen, minder personeel per vierkante meter) vaak laag zijn.’’Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo