DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 14 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Sfeervol Stoken eind deze maand open aan De Dieze 44

Sfeervol Stoken eind deze maand open aan De Dieze 44
Sfeervol Stoken
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN – Er wordt op dit moment hard gewerkt om de nieuwe showroom in te richten met een compleet nieuwe collectie. Sfeervol Stoken is verhuisd van Het Spaarne naar De Dieze 44 in Dronten en op zaterdag 30 november wordt de nieuwe locatie met hapjes, drankjes en speciale acties feestelijk geopend. „Mensen kunnen nu al een kijkje nemen als ze willen. Ik ben gewoon open.”

Wilfred Pepping zit al dik twintig jaar met zijn bedrijf in Dronten. „Je zou toch denken dat iedereen weet dat je er bent, maar ik krijg nu klanten die spontaan naar binnen stappen. Die wisten niet dat er een kachelhandel in Dronten zat.”

Zichtlocatie

Dat is hét grote voordeel van een pand op een zichtlocatie en de belangrijkste reden voor de verhuizing. Hij richt zijn nieuwe showroom in met elektrische, gas- en houtkachels die voldoen aan alle nieuwste eisen. „Houtkachels moeten aan strenge normen voldoen en dat doen de kachels die bij mij te koop zijn. Vaak zelfs meer dan dat. Het assortiment van de Tulikivi is bijvoorbeeld zó fijnstofvrij dat het niet meer meetbaar is.”

Voor de oude kachels heeft hij fijnstoffilters die voor minder milieuvervuilende uitstoot zorgen. „Verder merk je dat er vaker gasloos gebouwd wordt. Mensen kiezen sneller voor een elektrische kachel. Het is een bedrijfstak waarin steeds weer nieuwe ontwikkelingen zijn. Dat maakt het ook leuk.”

Wat zijn klanten ook willen, hij heeft een groot aantal stijlen, merken en afwerking staan. „En alles is bij mij in eigen hand. Ik sta in de showroom, kom bij de mensen inmeten, plaats de haard en geef advies.”