DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 11 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Sandwich Bar 68 blijft nog zeker tien jaar in Suydersee: „Blij met nieuwe verhuurder”

Sandwich Bar 68 blijft nog zeker tien jaar in Suydersee: „Blij met nieuwe verhuurder”
Rahmi Ön van Sandwich Bar 68 en Fokke van Velzen van Mac3Park.
Foto: eigen foto
Redactie: M.H.

DRONTEN - Sandwich Bar 68 blijft nog minimaal tien jaar zitten aan de Schans in winkelcentrum Suydersee. De afgelopen week tekende hij een nieuw huurcontract met Mac3Park. „Ik ben blij met de nieuwe verhuurder”, lacht horecaondernemer Rahmi Ön.

De firma Mac3Park van Meine Breemhaar uit Dronten heeft in maart het winkelgedeelte overgenomen vlakbij het gemeentehuis. „Meneer Meine Breemhaar liep hier ’s ochtends”, blikt de heer Ön terug, „Ik kende hem niet. Hij kwam naar me toe en zei: ik word misschien de nieuwe eigenaar. Zo is het balletje gaan rollen.”

Gigantisch hoog

De eigenaar van Sandwich Bar 68 vertelde al bijna negen jaar gevestigd te zijn tussen de Deen supermarkt en het gemeentehuis: „Ik zei: op zich ben ik tevreden en ik ben niet van plan hier weg te gaan. Alleen… als je het overneemt moet je hier een keer een broodje komen halen en dan gaan we over de huur praten. Want die is hier gigantisch hoog.”

Dat gesprek werd hem toegezegd en Breemhaar hield woord. Na de overname kwam er een medewerker van Mac3Park naar de shoarmazaak en mocht Ön een voorstel doen. „Ze waren positief over dat voorstel en toen hebben we meteen getekend voor tien jaar.”

Niets veranderen

Er gaat voorlopig niets veranderen bij Sandwich Bar 68: „Wij verkopen döner en shoarma en dat blijven we doen. Soms heb ik wel eens een plan om het concept te veranderen, maar het is hier zo druk dat het beter is om gewoon door te gaan.”