Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Piet Boer uit Biddinghuizen: akkerbouw en veeteelt moeten samenwerken

Piet Boer uit Biddinghuizen: akkerbouw en veeteelt moeten samenwerken
Netwerkborrel van De Driehoek.
Foto: OVDD

DRONTEN - Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD) hield dinsdag haar traditionele ‘vierde dinsdag van september’. In het gebouw van de christelijke agrarische Aeres Hogeschool stonden de miljoenennota en de agrarische sector centraal.

Vice-voorzitter van de OVDD Peter Dekker blikte terug op de miljoenennota. Aansluitend werd het woord gevoerd door Piet Boer, voorzitter van het bestuur en de Raad van Commissarissen van Friesland Campina. Daarnaast is hij melkveehouder in Biddinghuizen.

Volgens Boer is het voor de toekomst van belang om als veeteelthouder en akkerbouwer samen te werken en het vruchtgebruik van elkaars land in een roulatiesysteem en passend in het bouwplan van de grond met elkaar te delen.

Nieuw land met oude gedachte

Geert Kuipers uit Zwolle is projectleider van het Agro & Food cluster van Kennisregio Zwolle. Hij schetste Flevoland als nieuw land met een oude gedachte: ,,Daardoor is samenwerken lastig.'' Kuipers zag ook kansen voor Flevoland: er kan veel worden geïnvesteerd in innovatie in Flevoland en dat biedt kansen voor de toekomst. Hij schetste Flevoland als proeftuin voor de wereld.

Volgens Kuipers wordt gezondheid in de toekomst zo belangrijk, dat de agrarische sector zonder chemie verder gaat: ,,Dat biedt weer volop kansen in innovatieve ontwikkelingen.’’Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo