Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

PGA Professional Lawrence Möger enthousiast over shortgolf: „Meer spel en minder lopen”

Advertorial

PGA Professional Lawrence Möger enthousiast  over shortgolf: „Meer spel en minder lopen”

SWIFTERBANT - Hij kreeg aanbiedingen van verschillende golfclubs, maar Lawrence Douglas Möger (36) koos bewust voor Shortgolf Swifterbant aan de Rivierduinweg. „Ik wil zoveel mogelijk mensen zoveel mogelijk plezier laten beleven aan het golf. Shortgolf is de combinatie van meer spel en minder lopen, voor spelplezier ben je hier écht aan het goede adres.”

Vorig jaar maakte hij als Head Professional kennis met het werken in Swifterbant, dit jaar is hij parttime aan de slag en vanaf 2020 gaat de golfleraar al zijn plannen in de praktijk brengen. In Swifterbant kan iedereen, na een korte veiligheidsinstructie, de baan op. „Je hebt geen golfvaardigheidsbewijs nodig, iedereen kan hier spelen. Dat maakt het laagdrempelig. Je mag hier bij wijze van spreken in je t-shirt en je spijkerbroek de baan op als je wilt. Het is niet duur en de baan is kwalitatief heel erg goed.” De meeste mensen kennen het midgetgolf, het pitch and putt of de reguliere grotere golfbaan. „In shortgolf zijn de holes wat korter. Dat betekent dat je tweederde van het spel hier kunt beoefenen. We hebben een driving range van 270 meter, je kunt hier putten, chippen, pitchen, je bunkerslagen oefenen en ook je volle swing trainen. Alle slagen komen hier langs, je hoeft alleen minder ver te lopen. Het is een volwaardige par-3 baan.”

Grote passie
Mensen leren golfen is de grote passie van Lawrence Möger. Behalve zijn vaste leerlingen helpt hij ook groepen en jeugd op weg. Zelf deed hij verschillende andere sporten in zijn jeugd. Na een keer golfen was hij verkocht. „Als je zo’n bal goed raakt is dat zó’n lekker gevoel. Je gebruikt bij deze sport je hele lichaam, het is buiten, je speelt tegen jezelf en iedere keer is anders. Je vergeet echt alles om je heen als je ermee bezig bent.”
De Drontenaar bleek er ook nog eens goed in te zijn. Hij schopte het tot Jong Oranje, speelde internationale wedstrijden en deed een tweejarige lerarenopleiding. De echte top haalde hij net niet en ondertussen bleek hij het lesgeven het allerleukste te vinden. Bij Shortgolf Swifterbant heeft hij de plek gevonden waar hij dat enthousiasme optimaal kan benutten.

Status
„Je komt hier niet voor je status zoals bij sommige clubs, het is gewoon een hele gezellige, betaalbare vereniging waar je lekker jezelf kunt zijn. Je hoeft trouwens geen lid te zijn om het eens te proberen. Je loopt gewoon binnen, je leent clubs en ballen en je kunt vrijblijvend spelen. De nazit is hier ook goed geregeld, we doen hier alles om puur plezier aan deze sport te kunnen beleven.”
Hij is druk bezig om zijn plannen uit te werken, schrijft een jeugdplan, geeft les aan zijn vaste klanten en laat groepen en passanten kennis maken met zijn sport. In het kader van de feestweek in Swifterbant kunnen mensen bovendien sparen voor een golfclinic en wedstrijd op donderdag 24 oktober. En in het voorjaar is er weer een algemeen toegankelijke open dag. „Als je daar niet op kunt wachten kom dan gewoon eens langs. Je mag het altijd komen proberen.”

www.moger.nlOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo