DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 11 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

OVDD ongewild betrokken bij Flevopenningengala

OVDD ongewild betrokken bij Flevopenningengala
Foto: Flevopenningengala (archieffoto)
Redactie: M.H.

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft de firma Fresh-Care voorgedragen voor een prijs tijdens het Flevopenningengala. Bij die voordracht is ten onrechte de naam van ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD) genoemd. Volgens OVDD heeft de gemeente dat inmiddels rechtgetrokken, de stichting Flevopenningen zegt echter van niets te weten.

OVDD doet sinds vorig jaar niet meer mee aan het jaarlijkse Flevopenningengala. Volgens de ondernemersvereniging van de gemeente Dronten is het te veel een bestuurdersfeestje geworden. Bovendien vinden zij deelname te duur. Voor de editie 2016 kosten de kaarten 125 euro per persoon.

Afgestemd met

Deze week publiceerde de stichting Flevopenningen op Twitter dat de gemeente Dronten het bedrijf Fresh-Care heeft voorgedragen voor nominatie: ,,Met instemming van bestuur OVDD.’’ De gemeente schrijft in een reactie op die tweet dat er “afgestemd met” had moeten staan in plaats van “met instemming van”.

Voorzitter Hester Vroegop vertelt desgevraagd dat het standpunt van OVDD ten opzichte van het Flevopenningengala niet is veranderd ten opzichte van vorig jaar: ,,En de berichtgeving over die nominatie klopt dan ook niet. De gemeente heeft Fresh-Care voorgedragen en heeft aan ons gevraagd of wij daarmee akkoord gaan. Wij hebben geantwoord dat we het waarderen dat de gemeente het met ons afstemt, maar dat we er niet mee instemmen.’’

Overgenomen van gemeente

De OVDD-voorzitter weet niet beter dan dat wethouder Dirk Minne Vis dit inmiddels heeft rechtgezet bij het gala.

Paula van der Woude van het projectbureau Flevopenningen houdt in een reactie echter vast aan de tekst van de tweet: ,,Wij hebben deze informatie overgenomen van de toelichting van de gemeente Dronten bij de aanmelding.’’