DeDrontenaar.nl

Maandag, 13 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Ook in coronatijd vraag naar zonnepanelen bij PV Systems: „Mensen gaan niet op vakantie”

Ook in coronatijd vraag naar zonnepanelen bij PV Systems: „Mensen gaan niet op vakantie”
Duco van Dijk (PV Systems)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - „De proef is geslaagd als we hier over een jaar nog steeds zitten”, zei Duco van Dijk vorig jaar bij de officiële opening van de vestiging van PV Systems in winkelcentrum Suydersee. Het huurcontract van een half jaar is inmiddels omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. „Want het is een schot in de roos”, lacht Van Dijk.

PV Systems is al meer dan tien jaar gevestigd aan de Oude IJssel in Dronten. Eigenaar John Halsema merkte dat het bedrijventerrein voor particulieren gevoelsmatig toch ver weg is. Daarom opende hij een winkel aan De Kajuit 12.

Laagdrempelig

„We zitten dichtbij de klant en tegenover het energieloket. Het is hier laagdrempelig, mensen stappen makkelijk naar binnen voor advies”, zo verklaart Duco van Dijk het succes. Na het uitbreken van de coronacrisis is de deur op slot gegaan. Dat duurde echter maar kort en vanaf 13 juni is de winkel ook weer op zaterdag geopend: „Want het leggen van panelen op de daken kan ondanks alle maatregelen gewoon doorgaan.”

Bovendien merkte Van Dijk dat de vraag bij bedrijven momenteel iets minder is, maar dat particulieren juist in deze tijd vragen hebben over zonnepanelen: „Mensen gaan niet op vakantie en hebben wat geld over om te investeren. En als ze besluiten om zonnepanelen te laten plaatsen, dan hebben we een heel zorgvuldig protocol, waarbij het contact met de klant minimaal is. Social distancing is geen probleem.”

Kwaliteit en service

Waarin onderscheidt PV Systems zich van anderen? „Wij leveren kwaliteit en service”, antwoordt Duco van Dijk, „Als er wat is, staan we voor de klanten klaar. Dan kunnen ze ook hier bij de winkel aankloppen. We leveren panelen in alle prijsklassen, maar we zijn vooral Solarwatt premium gold dealer. Dat is een dochter van BMW dus Duitse kwaliteit.”