DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 11 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Martien Hermans voorgedragen als nieuw bestuurslid OVDD

Martien Hermans voorgedragen als nieuw bestuurslid OVDD
Martien Hermans
Foto: OVDD
Ingezonden door: Janke Bosma

In de bestuursvergadering van 1 november 2018 is het bestuur van OVDD akkoord gegaan met de voordracht van Martien Hermans als nieuw bestuurslid van de ondernemersvereniging. In de Algemene Ledenvergadering (ALV) van 28 november aanstaande, zal Hermans worden voorgedragen aan de leden en na goedkeuring worden benoemd. Martien Hermans is de beoogde nieuwe voorzitter van OVDD. Op het besloten deel van de website van OVDD kunnen leden de betreffende stukken voor de ALV terugvinden door in te loggen met hun inloggegevens.

Hermans is de beoogde opvolger van Hester Vroegop, die zich per 1 september jl. volledig is gaan richten op haar nieuwe functie in het onderwijs en daardoor het voorzitterschap van OVDD heeft moeten neerleggen. Tot die tijd heeft Peter Dekker haar taken als interim voorzitter overgenomen.

Begonnen als bestuurder bij sportverenigingen, is hij nu voorzitter van NOAB, de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen. In deze hoedanigheid heeft hij ook een periode de NOAB zetel in het bestuur van MKB Nederland bezet. Naast deze bestuursfuncties is Hermans vooral ondernemer. Tot 1 juli 2018 was hij vennoot bij MBV Nijkerk. Zijn eigenaarsaandeel heeft hij deze zomer verkocht, om meer tijd te krijgen voor onder andere bestuursfuncties. Daarnaast is hij is eigenaar van ADFA Bedrijfsadviseurs uit Dronten. ADFA is sinds 2014 lid van OVDD. Martien Hermans woont al 21 jaar in Dronten en wil graag van betekenis zijn voor een gezond ondernemersklimaat, dat bijdraagt aan de maatschappelijke en sociale welvaart in een gemeente.

Met Martien Hermans wordt het bestuur van OVDD aangevuld met een bestuurder met ruime ervaring, gewend om met dossiers te werken en te lobbyen.

OVDD behartigt de collectieve belangen van ondernemers in de gemeente Dronten met betrekking tot de ontwikkeling van overheidsbeleid op lokaal en regionaal niveau. Dit doet zij onder andere door het stimuleren van samenwerkingen tussen ondernemers en overheid, onderwijs en onderzoeksinstellingen, kennis te delen en een netwerkplatform te bieden. Met als doel een positief ondernemersklimaat te creëren in gemeente Dronten.