Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Maisdoolhof bij speelboerderij Plexat na natte periode eindelijk open voor publiek

Maisdoolhof bij speelboerderij Plexat na natte periode eindelijk open voor publiek
Het maisdoolhof.
Foto: Speelboerderij Plexat

DRONTEN – Speelboerderij Plexat, gevestigd aan de Stobbenweg 4 in Dronten, heeft deze week eindelijk haar maïsdoolhof kunnen openen. Door het natte weer waren de paden de afgelopen periode niet begaanbaar. ,,We hebben inmiddels ons eerste kinderfeestje ontvangen en die konden gelukkig dolen zonder vieze laarzen”, aldus eigenares Yneke Reijne.

Het doolhof is gemaakt in circa vier hectare maisland: ,,Tijdens het dolen komen de gasten verschillende opdrachten tegen in de vorm van figuren gerelateerd aan de boerderij. Er staan vragen om te beantwoorden, vier rebussen kunnen opgelost worden en er liggen op twee open plekken gezelschapsspellen.”

Veel meer te beleven

,,Naast het doolhof is er nog veel meer te beleven bij ons”, benadrukt Yneke Reijne, ,,Er zijn activiteiten gecreëerd met materiaal dat op onze boerderij aanwezig is, zoals klompcricket, hooiruifbasket, strohok, kinderstal, hooivork gooien, banden-balspel en koemelken. De gasten kunnen folklorekleding aan voor leuke foto's. En natuurlijk zijn er dieren: pony, schapen, geit, varken, kippen, eenden.”

Speelboerderij Plexat is tot 1 oktober elke dag geopend van 10 tot 18 uur.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo