DeDrontenaar.nl

Donderdag, 6 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Geen Flevopenning voor Fresh-Care bij start van nieuwbouw Poort van Dronten

Geen Flevopenning voor Fresh-Care bij start van nieuwbouw Poort van Dronten
Foto: Stichting Flevopenning
Redactie: M.H.

DRONTEN - Op het bedrijventerrein Poort van Dronten gaat op maandag 11 april de nieuwbouw van Fresh-Care Convenience officieel van start. Het bedrijf was door de gemeente Dronten voorgedragen voor een Flevopenning. De hoofdprijs bij het Flevopenningengala van afgelopen vrijdag ging echter naar Marfo uit Lelystad.

Fresh-Care is gespecialiseerd in het bewerken van verse groenten, fruit en andere natuurlijke ingrediënten tot kant en klaar eenheden zoals bijvoorbeeld salades. Het bedrijf heeft de hoofdvestiging in Dronten en gaat daar een innovatieve nieuwe fabriek bouwen. Bij Fresh-Care zijn nu 350 mensen werkzaam. In het nieuwe pand verwacht directeur Rien Panneman te groeien naar ruim 500 medewerkers.

OVDD doet niet mee

De ondernemersvereniging De Driehoek doet de laatste jaren niet meer mee aan het Flevopenningengala en had daarom geen bedrijven uit Dronten genomineerd. In plaats daarvan heeft de gemeente zelf Fresh-Care voorgedragen. Het kwam het gemeentebestuur op enige kritiek van GroenLinks te staan: We begrijpen het enthousiasme voor deze ondernemer, maar we zouden het op prijs stellen als u een beetje professionele distantie zou behouden.’’

Niet Fresh-Care, maar Marfo uit Lelystad werd vrijdag uitgeroepen tot ‘Flevopenning toponderneming’. Gedeputeerde Jan-Nico Appelman van de provincie Flevoland reikte de penning uit aan directeur Arnold Zuidgeest. De overige prijzen gingen naar Vabo Composites, Daklapack BV en het team Light Challenge met studenten van hogeschool Windesheim Almere.

Lucille Werner

De twaalfde editie van het Ondernemersgala van de Stichting Flevopenningen vond plaats bij het Werkbedrijf Lelystad, dat goed gevuld was met een kleine vijfhonderd ondernemers, bestuurders en politici. Zij waren getuige van de bekendmaking van de winnaars van de vier Flevopenningen tijdens een show onder leiding van presentatrice Lucille Werner, bekend van het tv-programma Lingo.

Dossier Fresh-Care