DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 22 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Full-service reclamebureau StudioTof: „Wij verzorgen het totaalplaatje, àlles kan”

Full-service reclamebureau StudioTof: „Wij verzorgen het totaalplaatje, àlles kan”
Mieneke Manschot van StudioTof
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - StudioTof! is een ‘full-service reclamebureau’. „Dat betekent bedenken, ontwerpen en uitvoeren, zowel on- als offline”, legt Mieneke Manschot uit, „Anders gezegd: wij verzorgen het totaalplaatje, àlles kan.”

Vanuit haar grafische opleiding ging Mieneke Manschot in het begin van de jaren negentig aan de slag bij een Utrechts reclamebureau. Binnen dat bedrijf werd er gewerkt aan de communicatie van grote namen. Daar is de basis gelegd om in 2001 voor zichzelf te beginnen.

Eigen studio

Zeventien jaar later is Mieneke blij dat ze een aantal relaties van het eerste uur nog steeds tot haar klantenkring mag rekenen. Tegelijkertijd is er veel veranderd. Zo begon ze als freelancer en kwamen er na verloop van tijd steeds meer eigen klanten. Daarom besloot ze tot een koerswijziging. Ze startte haar eigen studio. „Een probleem was wel het vinden van een geschikte naam. Totdat Henk tegen me zei: je zegt altijd dat je zulk tof werk hebt, waarom noem je het niet StudioTof!”

Henk is echtgenoot Henk Manschot, die met de groei van de studio steeds meer taken kreeg toebedeeld: „Op een gegeven moment hebben we besloten het echt samen te gaan doen. We vullen elkaar namelijk fantastisch aan. Henk heeft ICT-kennis en is goed met taal, ik heb een creatieve achtergrond en opleiding. Samen kunnen we on- en offline alles maken. Het klòpt gewoon.”

Naar De Helling

Het leidde twee jaar geleden tot een verhuizing van het bedrijf-aan-huis naar een kantoorpand aan De Helling in Dronten. Ook daar staat StudioTof! niet stil. „Blijven veranderen, blijven vernieuwen”, is het motto van Mieneke en Henk. „Vroeger maakte je bijvoorbeeld alleen een advertentie, nu is het een mix van offline èn online. Die diversiteit houdt het boeiend.”

Boeiend is ook het feit dat er nooit standaardoplossingen zijn. „Elk bedrijf heeft een eigen communicatie nodig, op een eigen manier, passend bij de eigen identiteit”, zegt Mieneke Manschot over de talrijke mogelijkheden, „En het allermooiste is wanneer je daar als reclamebureau vanaf stap één bij betrokken bent.”

Paspoort

Naam: Mieneke Manschot
Woonplaats: Swifterbant
Bedrijf: StudioTof!
Website: www.studiotof.nl

Wat weten mensen niet van jou?
„We hebben ook een tweede bedrijf: Passie Voor Mooi Werk. Daarmee maken we kalenders en kaarten. Ik vind: je moet je relaties af en toe bedanken. Het eind van het jaar is daar een prachtig contactmoment voor. Ga in december bij je klanten langs, drink een kop koffie en neem iets voor ze mee! En wat is er dan mooier dan een persoonlijk presentje? Daarom maken wij kalenders. Vanaf tien stuks kunnen wij voor bedrijven al een geheel eigen kalender maken. Zo ben je 365 dagen in beeld bij je relatie.”