DeDrontenaar.nl

Zondag, 12 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Fresh-Care stelt zich op als ambassadeur voor Dronten

Fresh-Care stelt zich op als ambassadeur voor Dronten
Directeur Rien Panneman bij het slaan van de eerste paal van Fresh-Care.
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)
Redactie: M.H.

DRONTEN - De Staay Food Group, die in Dronten een nieuwe fabriek bouwt voor Fresh-Care, pakt de rol van ambassadeur van Dronten nadrukkelijk op. ,,Daar zijn we blij mee’’, aldus wethouder Dirk Minne Vis van economische zaken.

Irene Korting (VVD) wees de afgelopen week op de ‘prachtige impuls’ voor de Dronter economie door de nieuwbouw van Fresh-Care. ,,De potentiële spin-off van de vestiging van dit bedrijf kan groot zijn. We verwachten dat de wethouder alles uit de kast haalt om de ambassadeursfunctie van de Staay Food Group uit te buiten.’’

Volgens de wethouder hoeft de VVD daar niet over in te zitten. Hij vertelde dat de gemeente al in gesprek is met bedrijven, die geïnteresseerd zijn in Dronten vanwege de nieuwbouw en de nieuwe activiteiten van Fresh-Care.

Floriade Almere

De heer Vis vertelde ook, dat de gemeente in gesprek is met de Staay Food Group om in te spelen op de Floriade van 2022 in Almere. Foeke Bongers (D66) wilde van de wethouder weten hoe Dronten gaat profiteren van die Floriade. Deze antwoordde dat er bijvoorbeeld wordt gedacht aan workshops bij Fresh-Care.