Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Bierbrouwerij Praght gaat naar industrieterrein Dronten

Bierbrouwerij Praght gaat naar industrieterrein Dronten
Brouwerij Praght
Foto: ©maartenheijenk.nl

DRONTEN - Bierbrouwerij Praght uit Dronten gaat verhuizen van de Dorpsboerderij aan de Wisentweg naar een industrieterrein. De brouwerij gaat op eigen benen staan en is in onderhandeling met enkele pandeigenaren. Welke loodsen dat precies zijn, wil beheerder Chris Burgers nog niet zeggen. Wel is zeker dat de brouwerij in Dronten blijft

Praght maakt momenteel onderdeel uit van zorginstelling Triade en is sinds 207 gevestigd naast de Dorpsboerderij. Onder leiding van beheerder Chris Burgers en bierbrouwer Maurice Bouma worden er verschillende soorten bier gebrouwen. De brouwerij functioneert als dagbesteding voor mensen met een beperking.

Op persoonlijke titel

Triade wil de locatie anders invullen en heeft de leiding van Praght gevraagd of zij er heil in zien de brouwerij op persoonlijke titel voort te zetten. Daar is op gestudeerd en volgens Chris Burgers is er besloten om inderdaad zelfstandig verder te gaan. Voorwaarde om te overleven is een lagere vierkante meterprijs en daarom wordt er nu gekeken naar een verhuizing naar een industriepand.

Als de bierbrouwer straks op eigen benen staat, wordt er wel op dezelfde manier gebruik gemaakt van de diensten van Triade. Het betekent dat er ook in de toekomst mensen met een beperking aan het werk kunnen bij Praght.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo