DeDrontenaar.nl

Maandag, 6 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Bakkerij Tietema opent vierde vestiging in Suydersee: „Echt een hele mooie locatie”

Bakkerij Tietema opent vierde vestiging in Suydersee: „Echt een hele mooie locatie”
Bakkerij Tietema vestigt zich in het voormalige pand van Pets Place.
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)
Redactie: M.H.

DRONTEN - Na vestigingen in Biddinghuizen, Swifterbant en Dronten-zuid krijgt bakkerij Tietema ook een zaak in winkelcentrum Suydersee. De winkel aan de Kop van het Ruim gaat op maandag 25 november open. Eigenaar Michiel Tietema hoort van veel mensen dat ze er blij mee zijn: „Dat doet je wel wat.”

„We hadden altijd al de wens om ook in het centrum van Dronten gevestigd te zijn”, vertelt Tietema, „Alleen wilden we niet overal zitten.” Toen hij benaderd werd voor het voormalige pand van Pets Place, was hij meteen enthousiast: „Dit is echt een hele mooie locatie, recht tegenover de Albert Heijn.”

„Qua productie in de bakkerij kan er een extra winkel bij”, legt Michiel Tietema uit, „En als je dan zó’n mooie locatie krijgt vlakbij de parkeerplaats en met andere verswinkels om de hoek, dan is dit gewoon een mooie kans.”

Bakkerij achterin de winkel

Het bedrijf gaat het eigen assortiment voeren met brood, banket, bonbons: „Eigenlijk hetzelfde als in onze andere winkels. Maar we willen in het centrum wel wat meer beleving. Daarom komt er achterin de winkel een bakkerij, waar een aantal dagen in de week een brood- of banketbakker aan het werk gaat.”

Met die bakkerij wil Tietema het ware ambacht tonen aan het publiek. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid om vers producten te maken: „Als iemand nog een extra taartje wil, hoeven we het niet uit de diepvries te halen. Dan kunnen we ze na een half uurtje een mooie verse taart meegeven. Die versbeleving is een extra belangrijk punt dat we in het centrum willen creëren.”

Ossenzijl

De historie van Bakkerij Tietema gaat terug naar Ossenzijl, waar de over-overgrootvader van de huidige eigenaar in 1883 begon. Opa Egbert Tietema is in 1963 vanuit Oldemarkt in Biddinghuizen begonnen en van daaruit volgden de vestigingen in Swifterbant en Dronten-zuid.

Een goede stap

Is de opening in het centrum een grote stap? „Natuurlijk is het een nieuwe uitdaging en moet je er personeel bij aannemen”, antwoordt Michiel, „Maar aan de andere kant: wij kennen de gemeente Dronten natuurlijk heel goed. Voor onze toekomst lijkt dit een logische en goede stap.”

Dat wordt nog eens onderstreept door de enthousiaste reacties van het publiek: „Vorig jaar werden we bij de OVDD uitgeroepen tot Detaillist van het Jaar. Toen kregen we hele warme reacties en nu hoor ik dat wéér. Dat vind ik bijzonder. Het is mooi dat inwoners van de gemeente Dronten ons kennelijk een warm hart toedragen. Dat maakt dat wij deze stap ècht zien zitten.”