Dagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

UPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Woningbouw op industrieterrein Spelwijk is op korte termijn niet aan de orde

Woningbouw op industrieterrein Spelwijk is op korte termijn niet aan de orde
Spelwijk in Swifterbant.
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

SWIFTERBANT - De stuurgroep Swifterbant Groeit verwacht niet dat er op korte termijn woningen kunnen worden gebouwd op de locatie Spelwijk. Het duurt volgens voorzitter Ad Withaar jaren voordat het industrieterrein geschikt is voor woningbouw: „En dan nog heb je maar een beperkt aantal woningen.”

De stuurgroep is in het dorp op zoek naar 18 hectare, waar de komende tien jaar in totaal 350 woningen gebouwd moeten worden. Withaar vertelde maandag tijdens de ledenvergadering van Dorpsbelangen dat het niet één locatie hoeft te zijn, maar dat het ook op meerdere plaatsen kan.

Een rommeltje

Ad Withaar: „We hebben gekeken naar de Spelwijk, want we weten dat daar veel commentaar op is. Mensen vinden dat het zo niet kan, dat het een slecht aanzicht is voor het dorp, dat het een rommeltje is.”

„Als je daar woningbouw wilt, krijg je over twee jaar geen paal in de grond. Je zult daar wat moeten doen aan de asbest en de vuile grond. Het verwerven, schoonmaken en ontwikkelen van dat terrein duurt een aantal jaren”, aldus de voorzitter van Swifterbant Groeit.

Video Ad WithaarOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo