DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 4 augustus 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Winkelcentrum Swifterbant heeft groen en betere verlichting en parkeervakken nodig

Winkelcentrum Swifterbant heeft groen en betere verlichting en parkeervakken nodig
Winkelcentrum Swifterbant
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

DRONTEN - De wensen en ideeën voor het winkelcentrum in Swifterbant richten zich onder andere op meer openbare verlichting, het centrum verbinden met het park De Greente door vergroening en het aanpakken van parkeervakken.

Dat schrijft het gemeentebestuur in haar actieplan voor dit winkelcentrum. Het plan moet dit najaar door de gemeenteraad worden vastgesteld, evenals de plannen voor Biddinghuizen en Suydersee. De daadwerkelijke aanpak begint daarna op verzoek van de gemeenteraad in de twee kleinere dorpen.

Rapportcijfer 7,4

In een onderzoek van het bureau I&O Research krijgt het winkelcentrum in Swifterbant het rapportcijfer 7,4. Dat is lager dan de beide andere centra (Suydersee 7,7 en Biddinghuizen 7,6).

Swifterbant krijgt een hele dikke onvoldoende voor de bereikbaarheid met het openbaar vervoer: 4,7. Lage rapportcijfers zijn er ook voor faciliteiten als bankjes (5,7), de omvang van het winkelaanbod (6,5), de aanwezigheid van groen (6,5) en het horeca-aanbod (6,9).

Daar staan hoge scores tegenover voor de bereikbaarheid op de fiets (8,7) en auto (8,2), de stallingsmogelijkheden voor de fiets (8,0) en de veiligheid (7,9).