DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 30 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Windplan Blauw vermindert overlast van slagschaduw en nachtverlichting bij Swifterbant

Windplan Blauw vermindert overlast van slagschaduw en nachtverlichting bij Swifterbant
Foto: Windplan Blauw
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - Windplan Blauw (Swifterbant) neemt in navolging van Windplan Groen (Biddinghuizen en Ketelhaven) maatregelen om de overlast door slagschaduw en nachtverlichting te verminderen. Die toezegging doet de windkoepel in een persbericht.

„Als er slagschaduw op een gevel van een woning in de dorpskern van Swifterbant valt, worden de turbines zo snel mogelijk stilgezet”, aldus Windplan Blauw, „Ook zal de rode nachtverlichting op de turbines niet knipperen, maar vast branden. Bij goed zicht worden de lichten nog eens maximaal 90% gedimd.”

Voorzitter Stephan de Clerk van Swifterwint over de maatregelen: „Als initiatiefnemers nemen we de van de omgeving zorgen serieus en hebben we op basis van gesprekken passende maatregelen getroffen om hinder te beperken.”

Geluidsoverlast

Ook over de geluidsoverlast wordt nagedacht. „Dankzij onder meer een verbeterd rotorontwerp en geluidsisolatie kunnen we het geluid van de nieuwe windturbines van Windplan Blauw flink terugbrengen,” zegt Henk Kouwenhoven van Vattenfall.

Windplan Blauw

DeDrontenaar.nl