DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 30 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Windbrekers houdt inloop in De Hoeksteen: „Geen mega windmolens naast het dorp”

Windbrekers houdt inloop in De Hoeksteen: „Geen mega windmolens naast het dorp”
Flyer van De Windbrekers
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - De in de groep ‘Windbrekers’ verenigde tegenstanders van vijf windmolens vlakbij Swifterbant, houden morgen (zaterdag 11 mei) vanaf 's ochtends negen uur een inloop in De Hoeksteen. Ze willen dan informatie geven aan hun dorpsgenoten over de stand van zaken.

De Windbrekers hebben deze week een flyer huis-aan-huis verspreid, waarin ze de inwoners van Swifterbant oproepen om een bezwaarschrift in te dienen. Daarnaast is er een petitie gestart, die volgens de groep inmiddels vijfhonderd keer is ondertekend.

Teleurstelling over gesprek

De groep zegt gisteren te hebben overlegd met de gemeente, de provincie en de voorzitter van vereniging Swifterwint, de club achter Windplan Blauw. Ze hoopten daar te horen te krijgen dat de vijf molens niet doorgaan. Dat liep echter anders.

„Ons werd gevraagd mee te denken over maatregelen om de overlast te verminderen”, schrijven ze in een persbericht, „Natuurlijk willen de Windbrekers meedenken, echter onder voorwaarde dat de vijf molens direct ten zuiden van Swifterbant niet worden geplaatst. Wij accepteren geen enkele overlast. De overige 55 mega turbines zorgen voor genoeg overlast.”

Na afloop van het gesprek met Windplan Blauw en de overheden heeft de groep besloten de inloop van morgen door te laten gaan.

Windplan Blauw

Aanvang: zaterdag 11 mei 2019 09:00