DeDrontenaar.nl

Zaterdag, 30 mei 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Wethouder Korting jaagt enkele ballen de nieuwe tribune in: „Swift is méér dan alleen voetbal”

Wethouder Korting jaagt enkele ballen de nieuwe tribune in: „Swift is méér dan alleen voetbal”Wethouder Korting jaagt enkele ballen de nieuwe tribune in: „Swift is méér dan alleen voetbal”Wethouder Korting jaagt enkele ballen de nieuwe tribune in: „Swift is méér dan alleen voetbal”Wethouder Korting jaagt enkele ballen de nieuwe tribune in: „Swift is méér dan alleen voetbal”Wethouder Korting jaagt enkele ballen de nieuwe tribune in: „Swift is méér dan alleen voetbal”Wethouder Korting jaagt enkele ballen de nieuwe tribune in: „Swift is méér dan alleen voetbal”
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - Wethouder Irene Korting joeg vanmiddag ‘met grof geweld’ een aantal ballen de nieuwe tribune van Swift’64 in. Daarmee werd het bouwwerk officieel geopend. Jacob Eissing van de tribunecommissie benadrukte dat het niet alleen om 68 zitplaatsen gaat: „Wat veel belangrijker is: het gaat om elkaar ontmoeten, samen een gezellige middag bij Swift. Want Swift is méér dan alleen voetbal, Swift is een sociale activiteit geworden.”

Eissing vertelde dat het initiatief voor de tribune twee jaar geleden werd genomen. „We zeiden tegen elkaar: wat is het toch vreemd dat onze oude generatie hier zo weinig komt. Daarin moeten we ze faciliteren. Dat hebben we opgepakt.”

Vrijwilligers

Dankzij inzet van tal van veel vrijwilligers en bedrijven en subsidies van onder andere de gemeente Dronten werd de tribune gerealiseerd. Al die medewerkers kregen ook lof toegezwaaid van voorzitter Niels Krol: „Bij Swift zijn we allemaal vrienden en dat zie je hier terug. Volgens mij doen we hier de goede dingen goed met elkaar. Daar moeten we trots op zijn en dat moeten we koesteren.”

Wethouder Irene Korting vond het als inwoner van Swifterbant mooi dat het kleine dorp grootse dingen voor elkaar gedaan krijgt: „En dat doen we sàmen, want samen komen we altijd verder. Ik vind deze tribune fantastisch om te zien en en ik ben ongelofelijk trots dat we dat met z’n allen hebben bewerkstelligd.” Ze prees de instelling bij Swift’64: „Niet zeuren maar gewoon dòen.”

Wensen voor de toekomst

Overigens is Swift’64 nog niet klaar. „We hebben een kantine die niet gebouwd is voor de toekomst. De kantine zit vol en we kunnen de ouderen daar niet faciliteren. We moeten daar op korte termijn aan gaan werken.”

Eissing keek daarbij alvast met een schuin oog naar de gemeente Dronten in de hoop op meer subsidie. De wethouder deed geen harde toezeggingen, maar zei wel: „Als college willen we de komende tijd echt investeren in sport en een gezonde leefstijl.”

Swift'64