DeDrontenaar.nl

Zondag, 5 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

VIDEO | Raad zet licht op groen voor MFC Swifterbant èn zorgt voor vertraging

Redactie: M.H.

DRONTEN - In het bijzijn van opvallend veel inwoners van Swifterbant heeft de raad van de gemeente Dronten vanavond unaniem het licht op groen gezet voor het Multifunctioneel Centrum in Swifterbant. Dat betekent dat er 5,1 miljoen euro wordt uitgetrokken om de bijbehorende 30 sociale huurwoningen voor ouderen als gemeente zèlf te bouwen.

Tegelijkertijd besloot de raad, eveneens unaniem, af te zien van gunning van de bouw aan aannemer en projectontwikkelaar Bramer uit Vriezenveen. Op initiatief van CDA, VVD en SP koos de raad voor een openbare aanbesteding. De initiatiefnemers verkozen daarmee een transparante besluitvorming boven snelheid.

Volgens wethouder Peter van Bergen levert dit een vertraging van 6 tot 9 maanden op. De raad nam dit voor lief. De wethouder verwacht niet dat de keuze van de raad gevolgen heeft voor de prijs.

MFC Swifterbant

YouTube-kanaal DeDrontenaar.nl

Goede zaak om een transparante aanbesteding te gaan doen, vooral omdat er gemeenschapsgeld mee gemoeid is. Vraag mij af waarom de "Stichting De Oeverwal" zo aandringt op het bouwen door het Bouwbedrijf Bramer. Stichting heeft naar de bevolking toe daarover nooit gecommuniceerd voor zover ik weet! Mijnerzijds merk ik op dat het Bouwbedrijf Bramer naast bouwen ook andere belangen heeft in Swifterbant! A.C.S .,Swifterbant
A.C. Streng ( mijn naam geheim houden, onder naam schrijver bij redactie bekend) | vrijdag 27 mei 2016 01:17
wat tussen haakjes staat is niet door mij ingetypt. Re. op Reactie A.C. Streng
A.C. Streng ( mijn naam geheim houden, onder naam schrijver bij redactie bekend) | vrijdag 27 mei 2016 01:20