Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

VIDEO | Huisarts uit Swifterbant is gedecideerd: „Er vallen doden door sluiting Lelystad”


SWIFTERBANT - „Er vallen doden. Helaas wel. Ik zou graag anders beweren.” Dat zegt huisarts Paul Kemps uit Swifterbant over de acute zorg in de gemeente Dronten sinds het faillissement van het MC IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad.

Volgens Kemps is de afstand naar de spoedeisende hulp sinds het wegvallen van Lelystad dusdanig verlengd, dat er patiënten zijn voor wie de hulp te laat komt: „Het zal je partner wezen die dat ritje net niet haalt…”

Onzin

Minister Bruno Bruins had Oostelijk Flevoland na het faillissement van Lelystad spoedeisende hulp beloofd. Paul Kemps zegt dat de minister zich daar uit heeft weten te redden door te zeggen dat de specialisten in Lelystad die zorg niet konden leveren: „En ik denk dat dat onzin is. Punt.”

„Er waren acht spoedeisende hulp artsen werkzaam in Lelystad en die hadden dat graag en goed ingevuld. De minister zegt nu: de dokters kunnen de zorg niet leveren, ik heb m’n best gedaan, ik was mijn handen in onschuld.”

Dit kàn niet

De verzekeraars hebben in Nederland een zorgplicht. Paul Kemps: „Dat houdt in dat je de acute zorg goed regelt. Dat is hier niet gebeurd.” Het is in zijn ogen aan de Tweede Kamer en de minister om Zilveren Kruis erop te wijzen dat dit onacceptabel is: „De inspectie dient er eigenlijk een flinke tik op te geven en te zeggen: jongens, open dat ding, dit kàn niet.”

Urk en de Noordoostpolder waren al een een probleem als het gaat om de afstanden voor spoedeisende hulp: „Die zwakke regio is bewust uitgebreid. Daar is nu Oostelijk Flevoland bijgekomen. En dat gaan we niet oplossen door een polikliniek in Lelystad neer te zetten.”

MC IJsselmeerziekenhuizenOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo