Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Verkoop van woningen blijft in Swifterbant achter bij de rest van gemeente Dronten

Verkoop van woningen blijft in Swifterbant achter bij de rest van gemeente DrontenVerkoop van woningen blijft in Swifterbant achter bij de rest van gemeente DrontenVerkoop van woningen blijft in Swifterbant achter bij de rest van gemeente Dronten

DRONTEN - Het aantal verkochte koopwoningen stijgt sinds 2013 in de gemeente Dronten. Dat herstel is in de dorpen Biddinghuizen en Dronten duidelijk zichtbaar. Swifterbant kent een ander beeld. Daar blijft het herstel beperkt.

Het Kadaster heeft in opdracht van de gemeente Dronten een rapport gemaakt over de ontwikkelingen op de koopwoningmarkt in de periode van 2006 tot en met 2015. Daarbij is ook het aantal verkochte koopwoningen op een rijtje gezet.

,,Vanaf 2006 tot en met 2012 lopen de aantallen transacties in de gemeente Dronten terug van 751 transacties per jaar in 2006 naar 286 transacties in 2012. Vanaf 2013 is duidelijk herstel zichtbaar. In 2015 werden 519 koopwoningen verkocht”, aldus het rapport.

Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant

Over de ontwikkelingen per dorp schrijft het Kadaster: ,,De ontwikkelingen in Dronten zijn in lijn met het gemeentelijk beeld, waarbij vanaf 2013 duidelijk herstel zichtbaar is."

,,In Biddinghuizen wijkt dit beeld enigszins af, doordat er in 2010 en 2011 nog een licht opleving in aantallen transacties zichtbaar is. Meest opvallend is dat het herstel in Swifterbant na 2012 beperkt is daarmee achterblijft.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo