Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Vandalisme blijft Swifterbant bezighouden: „Overlast en vernielingen echt melden”

Vandalisme blijft Swifterbant bezighouden: „Overlast en vernielingen echt melden”
Dorpsbelangen Swifterbant.
Foto: ©maartenheijenk.nl

SWIFTERBANT - „Bewoners moeten overlast en vernielingen echt melden, want zonder melding kan de politie niets.” Dat schrijft Dorpsbelangen Swifterbant na overleg met de wijkagent over de gebeurtenissen van de afgelopen weken.

Een groep kinderen van 15 en 16 jaar houdt de gemoederen in Swifterbant al enkele weken bezig. „Ons over het algemeen rustige dorpje is opgeschrikt door een aantal vervelende gebeurtenissen waar iedereen van wil dat dit stopt”, schrijft het bestuur van Dorpsbelangen.

Verontwaardiging

Genoemd worden verhalen over een kapotgetrapte autospiegel, ondergeplaste gevel, lallende jongeren op straat: „Iets wat in een grotere gemeente waarschijnlijk vaker voorkomt. Maar hier nog voor een collectief gevoel van verontwaardiging zorgt.”

Dorpsbelangen vindt dat berichten op Facebook nooit in de plaats mogen komen van melding bij de politie: „Veel mensen melden niets en doen geen aangifte, omdat er gedacht wordt dat dit niets oplevert.”

Extra politie-inzet

Volgens Dorpsbelangen worden zaken soms op termijn alsnog opgelost. Meldingen en aangiftes kunnen bovendien leiden tot extra politie-inzet: „Als de politie niets officieel gemeld krijgt dan gebeurt er niets. Sterker nog: als er nooit iets gemeld wordt, zal uit de statistieken blijken dat er ook nooit wat gebeurd in ons dorp en dit heeft gevolgen voor de inzet van de politie.”

Vernielingen SwifterbantOp de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo