DeDrontenaar.nl

Zondag, 5 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Tweede spellenspeurtocht in Swifterbant ter nagedachtenis aan Sven Boerebach

Tweede spellenspeurtocht in Swifterbant ter nagedachtenis aan Sven Boerebach
Spelletjes tijdens Sven's Spellenspeurtocht in Swifterbant.
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - Groepjes van maximaal acht kinderen trekken op zaterdag 9 september door Swifterbant voor de tweede editie van Sven’s Spellenspeurtocht. De deelname is gratis. Onderweg doen de kinderen oud-Hollandse spelletjes en is er drinken, popcorn of suikerspin en een zakje snoep.

Veertien jaar geleden kwamen Lesley en Sven Boerebach, zoontjes van Dora Grevelink en voormalig profvoetballer Michel Boerebach, om het leven bij een verkeersongeluk. Sindsdien houdt Dora de herinnering aan Lesley levend met de organisatie van een jaarlijks voetbaltoernooi.

Ter nagedachtenis aan Sven kreeg zijn school in Emmeloord een kinderboerderij. Nadat het werk voor die kinderboerderij afgerond was, is Dora begonnen met de spellenspeurtocht in Swifterbant. „Omdat mijn kinderen heel gek waren van speurtochten en van alles wat met buitenspelen te maken had”, zei ze vorig jaar bij de eerste editie.

Heb je nog wat veranderd sinds vorig jaar?
Dora Grevelink: „De leeftijdsverschillen waren vorig jaar nogal groot en daarom doen we nu twee routes: eentje van 4 tot en met 7 jaar en de ander van 6 tot en met 12 jaar. Een deel van de kinderen kan dus kiezen. Daarnaast hebben we voor de oudere kinderen de route iets ingekort: de spelletjes uit het bos worden nu in de buurt van de Narcisstraat gehouden.”

Waar is de start en de finish?
„We beginnen op De Greente en het eind is weer bij het winkelcentrum. De kinderen mogen daar een auto beschilderen, er is een kledingspel, schminken en er komen allemaal springkussens.”

Hoe laat is het vertrek?
„We beginnen om twaalf uur. Elke zeven minuten vertrekt er een groep van maximaal acht kinderen. Als er dus veel kinderen zijn, moeten de laatste groepen even wachten voor ze weg kunnen.”

Moeten de kinderen zich van tevoren opgeven?
„Ze kunnen zich aanmelden via speurtocht@lesleyensvenboerebach.nl. Dan kunnen we ze alvast indelen in een groep en zeggen hoe laat ze vertrekken. Maar de kinderen mogen ook gewoon naar De Greente komen.”

Kunnen ze zich individueel aanmelden of alleen als groep?
„Dat kan allebei, dat mogen ze zelf weten. De groepen zijn maximaal acht kinderen.”

Wat verwacht je ervan?
„De kinderen die vorig jaar hebben meegedaan waren lyrisch. Dat was heel leuk om te horen. Ik heb laatst de foto’s nog eens bekeken en dan is het prachtig om al die vrolijke gezichten te zien. Ik hoop dat het dit jaar net zo leuk wordt.”

Krijg je veel medewerking in het dorp?
„Ja, de scholen werken bijvoorbeeld fantastisch mee. We houden de speurtocht natuurlijk kort nadat de scholen weer begonnen zijn, maar de medewerking is echt te gek.”

Heb je voldoende vrijwilligers?
„Vorig jaar hadden we er 45. Iedereen heeft toen toegezegd dit jaar mee te werken. Inmiddels heb ik wel wat afmeldingen, maar ook alweer nieuwe aanmeldingen. Het zal uiteindelijk wel lukken. Tenzij er opeens 200 kinderen komen, dan wordt het misschien even slikken.”

Moeten we verder nog iets vermelden?
„Wil je er alsjeblieft bij zetten dat het met regen niet doorgaat? We doen oud-Hollandse spelletjes en dat is nu eenmaal waardeloos met regen.”