DeDrontenaar.nl

Woensdag, 23 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Trombosedienst stopt bloedprikpost in Swifterbant: „Houden vinger aan de pols”

Trombosedienst stopt bloedprikpost in Swifterbant: „Houden vinger aan de pols”
Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk.
Foto: eigen foto
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - „We vinden het ontzettend vervelend dat er zoveel onrust is ontstaan in Swifterbant door het plotseling stoppen van de bloedprikpost.” Dat zegt wethouder Irene Korting (VVD) naar aanleiding van de beslissing van trombosedienst Atalmedial.

De huisartsen hebben het contract met de trombosedienst opgezegd, meldde dagblad De Stentor deze week. Wethouder Korting stelt in antwoord op vragen van het CDA dat het aan de huisartsen is om dit op te lossen: „Wij kunnen als gemeente niet in die taak voorzien. We hebben wel onze zorgen gedeeld met het St Jansdal en de huisartsenpraktijk.”

Gesprekken lopen

St Jansdal is in gesp met de huisartsen om het bloedprikken en de laboratoriumdiensten over te nemen. „Die gesprekken lopen op dit moment”, weet de wethouder, die vertelt dat er ook wordt gekeken of er eventueel een derde partij is die de trombosedienst kan overnemen.

„Wij houden de vinger aan de pols”, kondigt Irene Korting aan, „En wat ons betreft moet er zo snel mogelijk een alternatief komen. Die oproep doen we ook aan de huisartsen, zodat de mensen in Swifterbant die de trombosedienst nodig hebben daarin kunnen worden voorzien.”