DeDrontenaar.nl

Vrijdag, 3 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Swifterbant Zuid is de derde keuze van inwoners, maar Rivierduin en Spelwijk zijn te duur

Swifterbant Zuid is de derde keuze van inwoners, maar Rivierduin en Spelwijk zijn te duur
Foto: Swifterbant Groeit
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - De inwoners van Swifterbant hebben drie locaties uitgekozen voor toekomstige woningbouw in het dorp. De werkgroep Swifterbant Groeit heeft uiteindelijk gekozen voor de nummer drie op de lijst: Swifterbant Zuid. Dit omdat de nummers één en twee (Spelwijk en Rivierduin) te duur zouden zijn.

Spelwijk

Spelwijk (locatie 2 op de kaart) is door de inwoners van het dorp het meest genoemd als locatie voor woningbouw. Zij zien op dit verouderde industrieterrein liever woningen dan wat er nu staat.

De werkgroep heeft Spelwijk echter afgewezen: „Het ontwikkelen van woningbouw duurt te lang en is te duur.”

Rvierduin

Dat laatste geldt ook voor het Rivierduin (locatie 1 op de kaart). Tevens heeft de werkgroep deze voorkeur van de inwoners terzijde geschoven, omdat dit gebied lastig te ontsluiten is.

De kosten zijn hoog doordat de huidige eigenaren moet worden uitgekocht en de extra kosten voor wegen. „Het is vooral de eerste jaren een kaal en onaantrekkelijk gebied”, aldus het rapport.

Swifterbant Zuid

Swifterbant Zuid (locatie 4 op de kaart) is eigendom van één agrariër en daarom makkelijker aan te kopen. De werkgroep schrijft over deze locatie: „Dit voldoet aan de uitgangspunten en heeft voldoende draagvlak onder de inwoners van Swifterbant."

„De bezwaren van de eigenaren van de paardenstallen aan de rand van de locatie zijn gehoord, maar de paardenstallen kunnen blijven bestaan en zijn in te passen in een plan.”

Swifterbant-zuid