DeDrontenaar.nl

Donderdag, 4 juni 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Swifterbant wil op basis van gelijkwaardigheid praten over zwembad

Swifterbant wil op basis van gelijkwaardigheid praten over zwembad
Zwembad Swifterbant
Foto: Zwembadbelangen
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - ,,Met de besturen van Dorpsbelangen Swifterbant en Biddinghuizen zijn verkennende gesprekken gevoerd over zelfwerkzaamheid met betrekking tot het beheer van de gemeentelijke buitenbaden’’, schrijven B en W. Dorpsbelangen Swifterbant wil best met de gemeente praten, maar dan wel op basis van gelijkwaardigheid.

,,Het behoud van het zwembad is voor Swifterbant van belang, daar is iedereen het over eens’’, zei voorzitter Ap de Boer van Dorpsbelangen dinsdag tijdens de jaarvergadering. ,,De gemeente heeft gevraagd of Swifterbant kan participeren. Daar willen wij best over praten, maar dan wel als gelijkwaardige gesprekspartner’’, aldus De Boer, die niet wil dat de gemeente alles op het bordje van het dorp schuift.

Een buitenzwembad is inmiddels een unieke voorziening voor een dorp en volgens Ap de Boer is er dan ook geen sprake van plannen voor sluiting: ,,Maar er wordt door de gemeente wel gekeken naar de kosten.’’

Overboord in Dronten

B en W herhalen in hun evaluatie, dat zwembad Overboord in Dronten vervangen wordt door een kleiner zwembad.

De gemeente heeft in januari een bureau de voorlopige opdracht gekregen om een adviesrapport over de nieuwbouw uit te brengen. Als alles volgens de planning verloopt, wordt dit rapport in april aangeboden aan het college van B en W. Rond de zomer wordt het dan voorgelegd aan de gemeenteraad.

Leefbaar Dronten heeft in zijn verkiezingsprogramma staan dat de buitenbaden in Swifterbant en Biddinghuizen moeten blijven bestaan..
jammerlaan | maandag 28 maart 2016 16:39
Er is hard gestreden om t buitenbad in Swifterbant te kunnen behouden. Er is indertijd aangeboden om als inwoners te participeren maar dit is door Optisport altijd afgehouden. Ja, de inwoners mogen vuil rapen maar bijvoorbeeld de kassa draaien kan volgens Optisport "niet door vrojwilligers".. alsof alle andere organisaties die met vrijwilligers werken er niets van snappen. Die jonkies die er voor 4 euro per uur lopen kunnen niets meer dan enn vrijwilliger met t hart op de juiste plaats voor dit bad. En daar zijn er genoeg van.
Kees | maandag 28 maart 2016 17:19