DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 7 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Swifterbant Groeit legt uit waarom Rivierduingebied en Spelwijk afvallen

Swifterbant Groeit legt uit waarom Rivierduingebied en Spelwijk afvallen
Ad Withaar
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - Voorzitter Ad Withaar van de werkgroep Swifterbant Groeit heeft tijdens de jaarvergadering van Dorpsbelangen nogmaals uitgelegd waarom Rivierduingebied en Spelwijk zijn afgevallen als belangrijkste woningbouwlocatie. Zoals bekend heeft de werkgroep gekozen voor Swifterbant-zuid.

De werkgroep had van de gemeente als opdracht gekregen om een woningbouwlocatie te kiezen, die zich kan verheugen in draagvlak in het dorp. Daarnaast moest het een forse locatie zijn met ruimte voor minimaal 350 woningen. „En het mocht beslist niet ten koste gaan van het groen in Swifterbant.”

Spelwijk

Withaar erkende dat het dorp vooral heeft gekozen voor Spelwijk. Hij vertelde echter dat die locatie te klein is voor 350 woningen en dat het duur is, omdat er bedrijven uitgekocht moeten worden. Daardoor is deze locatie bovendien niet op korte termijn beschikbaar. Een ander probleem zijn de milieuzones: woningbouw mag niet te dicht bij industrie.

Rivierduingebied

Een andere veelgenoemde locatie was het Rivierduingebied. „Ook die is afgevallen”, zei Withaar, „De ontsluiting is daar lastig, je moet heel veel investeren in wegen. Bovendien zijn er archeologische beperkingen en is het verwerven van de grond daar duurder dan in Swifterbant-zuid.”

Swifterbant-zuid