DeDrontenaar.nl

Zondag, 5 juli 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

Sven’s Spellenspeurtocht door Swifterbant: „Misschien weer een auto om te verven”

Sven’s Spellenspeurtocht door Swifterbant: „Misschien weer een auto om te verven”
Lesley’s Familiedag
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - De Lesley en Sven Stichting houdt op zaterdag 8 september haar spellenspeurtocht door Swifterbant. Het evenement is bedoeld voor kinderen tot en met 12 jaar. Het begint om twaalf uur.

De broertjes Lesley en Sven Boerebach kwamen vijftien jaar geleden om het leven bij een verkeersongeluk. Zij waren de zoons van Dora Grevelink uit Swifterbant en oud-profvoetballer Michel Boerebach.

Voetbaltoernooi en kinderboerderij

De herinnering aan Lesley werd jarenlang levend gehouden met een jaarlijks voetbaltoernooi in Lelystad. De laatste editie daarvan vond vorig jaar plaats, waarna het toernooi is vervangen door een familiedag op de ijsbaan in Swifterbant. Ter nagedachtenis aan Sven is er een kinderboerderij in het leven geroepen bij zijn school in Emmeloord. Nadat dit project was afgerond, begon Dora Grevelink met de spellenspeurtocht in Swifterbant.

In 2016 beleefde die speurtocht haar eerste editie, vorig jaar moest het worden afgelast vanwege de weersomstandigheden. Nieuw bij de editie van 8 september is een kortere route voor de allerjongsten.

Als groep of individueel

Kinderen kunnen zich opgeven als groep, maar ook individueel. Onderweg is er wat lekkers en drinken, aan het eind is er een ijsje. Verder wordt er gezorgd voor springkussens ‘en misschien weer een auto om te verven’.

Opgeven