Onderdeel van BrugMediaDagelijks online, elke 2e maandag van de maand op je deurmat in de gemeente DrontenUPLOAD HIER
uw eigen nieuws
op onze nieuwssite!
<< Ga terug

Stijging van aantal misdrijven in Swifterbant door vernielingen, mishandeling en bedreiging

Stijging van aantal misdrijven in Swifterbant door vernielingen, mishandeling en bedreiging
Vernield bushokje in Swifterbant.
Foto: ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

SWIFTERBANT - Het aantal misdrijven in Swifterbant is vorig jaar met 31% gestegen ten opzichte van 2018. De politie publiceerde gisteren de misdaadcijfers over 2019 en daaruit blijkt dat in Swifterbant het aantal woninginbraken en verkeersongevallen bijna is gehalveerd. Daar tegenover stond een toename van het aantal vernielingen, mishandelingen en bedreigingen.

In totaal werden er vorig jaar in Swifterbant 159 misdrijven gemeld, tegenover 121 het jaar ervoor. Daarmee zit het dorp weer op het niveau van 2014 tot en met 2016, maar aanzienlijk lager dan in de jaren 2012 (276) en 2013 (190).

Vernielingen

Het aantal vernielingen nam in Swifterbant toe van 25 naar 42. Dit was het hoogste aantal sinds 2012. Toen werden er 78 vernielingen gemeld.

Ook op het terrein van bedreigingen (van 1 naar 7 gevallen) en mishandeling (van 4 naar 9 gevallen) was er vorig jaar sprake van een forse stijging.

Het aantal ongevallen op de weg nam af van 19 naar 10 en het aantal woninginbraken van 17 naar 9. Er werd in Swifterbant één keer moord/doodslag gemeld bij de politie.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo