DeDrontenaar.nl

Dinsdag, 22 september 2020

Dagelijks online, elke 2e woensdag van de maand op je deurmat in de gemeente Dronten

PvdA wil eerst zeker weten of Swifterbant inderdaad kiest voor woningbouw in Zuid

PvdA wil eerst zeker weten of Swifterbant inderdaad kiest voor woningbouw in Zuid
Suzanne Stoop (PvdA)
Foto: ©maartenheijenk.nl
Redactie: M.H.

SWIFTERBANT - De meeste fracties in de gemeenteraad constateren dat de inwoners van Swifterbant hebben gekozen voor woningbouw aan de Bisonweg 11 ofwel Swifterbant-zuid. Alleen de PvdA weet dat nog niet zeker: „Het is zó getrechterd naar Swifterbant-zuid…”

Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten) zei gisteravond in de raadsvergadering dat Swifterbant unaniem gekozen heeft voor Swifterbant-zuid. Paul Vermast (GroenLinks) liet zich in soortgelijke bewoordingen uit: „Wij zijn ongelofelijk blij dat er nu een locatie is gevonden die draagvlak in het dorp heeft.” En ook Willemien Wever (CDA) sprak over ‘een breed gedragen advies’.

Vraagtekens

De enige die bedenkingen heeft is Suzanne Stoop (PvdA): „Ons bereiken berichten dat er hier en daar vraagtekens worden geplaatst, ook over de procesgang.” De PvdA constateert dat veel inwoners juist roepen om een oplossing voor Spelwijk.

Optie op de grond

Het kwam gisteravond in de gemeenteraad nog niet tot een inhoudelijke discussie over de woningbouwlocatie in Swifterbant. Dat debat wordt pas in juni gevoerd. Nu ging het alleen over de optie van de gemeente op de kavel aan de Bisonweg. „Om te voorkomen dat er speculatie en prijsopdrijving met de grond gaat plaatsvinden”, legde wethouder Peter van Bergen uit.

De optie geeft volgens de wethouder geen verplichting. Als de gemeenteraad in juni voor een andere woningbouwlocatie kiest, vervalt ook de optie. Kiest de raad wèl voor de Bisonweg 11, dan moet er binnen drie jaar een bestemmingsplan vastgesteld worden. Als dat gebeurt, wordt de optie automatisch met tien jaar verlengd.

De raad ging unaniem akkoord met de optie.

Swifterbant-zuid